Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Nieuws - Buma Cultuur

16

maart
2017

Buma ROCKS! goes Roadburn: Heavy Panel en netwerkmeeting op 21 april in 013, Tilburg

Op 16, maart 2017

Buma ROCKS! doet dit jaar voor het eerst van zich spreken op het Roadburn Festival. Dit jaarlijks terugkerende festival kent wereldwijd zijn gelijke niet. Sinds 1999 programmeert Roadburn een kwaliteitsselectie aan doom-, stoner-, avant-garde en psychedelische acts in rock en metal, en weet zo een fanatiek internationaal publiek aan zich te binden.
Lees meer…

14

maart
2017

Op zoek naar compositie talent, BMIM New Talent Award opent nieuwe inzendingsronde

Op 14, maart 2017

Met de BMIM New Talent Award zet Buma Music in Motion elk jaar de spotlight op jonge en talentvolle mediacomponisten. Op 23 mei wordt de Award uitgereikt aan de door een vakjury best beoordeelde compositie of sound design voor media. Vanaf vandaag kunnen young professionals en studenten hun werk inzenden.
Lees meer…

14

maart
2017

DOOL namens Buma ROCKS! op FortaRock In The City

Op 14, maart 2017

Buma ROCKS!, the international conference and showcase festival for loud music, is dit jaar gekoppeld aan FortaRock In The City op zaterdag 27 mei. Voor een showcase-optreden tijdens dit metalfestival in Doornroosje in Nijmegen meldden zich in januari en februari 145 bands uit alle mogelijke heavy muziekstromingen. Het Rotterdamse DOOL is nu als eerste geselecteerd door de showcasecommissie.
Lees meer…

6

maart
2017

Gouden Harp voor Frits Spits

Op 6, maart 2017

Op de vierde editie van het Buma Awards Gala is radiomaker Frits Spits maandagavond onderscheiden met een Gouden Harp. Buma Awards waren er onder andere voor de jonge Matt Simons als de meest gekochte, gestreamde en gedraaide artiest Nationaal. Nick van de Wall – beter bekend als Afrojack – en Giorgio Tuinfort deden het internationaal het beste.

Lees meer…

2

maart
2017

Nominaties Annie M.G. Schmidtprijs 2016 bekend

Op 2, maart 2017

De nominaties voor de Annie M.G. Schmidt Prijs, een initiatief van Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival, zijn bekend. Juryvoorzitter Jacques Klöters onthulde op donderdag 2 maart 2017 de genomineerden voor de prijs in het NPO Radio 1 – programma Kunststof. De Annie M.G. Schmidtprijs is de prijs voor het beste oorspronkelijke Nederlandstalige kleinkunstlied van het voorafgaande seizoen.

Lees meer…