Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Mei 2018

15

mei
2018

10 Nederlandse componisten en producers maken kans op een Buma Award tijdens Buma Music in Motion

Tien Nederlandse componisten en producers, verdeeld over 3 categorieën, hebben vandaag een nominatie ontvangen voor een Buma Award, de belangrijkste onderscheidingen binnen de Nederlandstalige muziekindustrie. Daarnaast zijn er drie jonge componisten genomineerd voor de Buma Music in Motion New Talent Award. De prestigieuze muziek-vakprijzen worden op 22 mei voor het eerst in deze categorieën uitgereikt tijdens het Buma Music in Motion dinner dat plaatsvindt op de vooravond van Buma Music in Motion, de jaarlijkse conferentie in Amsterdam die zich richt op het gebruik van muziek in film, games, televisie en reclame.

Om de succesvolste mensen die de muziek voor deze media componeren te onderscheiden, worden er Buma Awards uitgereikt in de categorieën beste muziek voor documentaires, korte films en telefilms, beste muziek in trailers en beste gebruik van bestaande muziek (sync) in reclame, televisie, film en online. Buma Music in Motion zet daarnaast jaarlijks nieuw talent in de schijnwerpers met de BMIM New Talent Award.
Een deskundige jury, bestaande uit onder anderen componisten Bob Zimmerman, Jeroen Rietbergen, Martijn Schimmer, Merlijn Snitker en regisseurs Janice Pierre en Jon Karthaus, bepaalt de winnaars. Deze Buma Awards worden uitgereikt tijdens het Buma Music in Motion Dinner op 22 mei in New York Film Academy Café in Amsterdam. Tickets zijn te koop via de BMIM website.

De genomineerden voor een Buma Award 2017

Buma Award Original Composition in Documentary, Short Film, Telefilm

 • Componist Alex Simu voor My Father’s Choice
 • Componist Alex Simu voor Back to the Taj Mahal Hotel
 • Componist Matthijs Kieboom voor Wild-Bonte Families op de Veluwe

Buma Award Best Original Composition in Trailer (for Film, TV, Gaming)

 • Componist Beau D. Schaepman voor de trailer van CinemAsia Film
 • Componist/producer Justin Welgraven voor de trailer van Rebirth Festival
 • Componisten Paul Deetman & Dennis Braunsdorf (The Solos) voor Alien Covenant Trailer (Pusher Music)

Buma Award Best Sync (in Advertising, Television, Trailers, Film, Online)

 • Producer en artiest Zanillya Farrell (en Leonardo Manfrinato, Brittney Boweles) voor Together #WePlayStrong / UEFA Girls Football Campaign (CTM Publishing / Waxploitation)
 • Johannes Bouwens, Jan Gerbrand Visser voor Lidl Brown Bag (Veronica-Music Editions BV / EMI- Music Publishing Holland BV)
 • Producer Onderkoffer (Enzio Latumaelissa) voor de Dance Battle scene in de film Girls Trip van Universal Pictures (MusicAllStars Publishing)

Buma Music in Motion New Talent Award

 • Componist Hans Nieuwenhuijsen (28 jaar, Conservatorium van Amsterdam) met zijn score voor de korte film Catastrophe
 • Componist Arend Bruijn (27 jaar, Conservatorium van Amsterdam) met zijn score voor de korte film Ik Kan Vliegen
 • Sound Designer Mert Gençer (29, HKU Master of Music – Music Design) voor Dress

Over Buma Music in Motion
Buma Music in Motion organiseert dit jaar haar achtste editie. Naast het eigen evenement dat elk jaar plaatsvindt in Tolhuistuin Amsterdam is Buma Music in Motion onder de noemer BMIM Connects ook aanwezig op partner festivals Musexpo, Cannes Lions, IFFR en het Nederlands Film Festival. Met BMIM Connects onderstreept Buma Music in Motion haar rol als netwerkmiddelpunt op het gebied van muziekgebruik in media.

Meer informatie is te vinden op www.buma-music-in-motion.nl.
Buma Music in Motion is een initiatief van Buma.