Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Oktober 2015

12

oktober
2015

20 jaar dance cultuur op Amsterdam Dance Event

Het Amsterdam Dance Event (ADE), ’s werelds meest toonaangevende evenement voor elektronische muziek, begint op 14 oktober aan haar twintigste jaargang. Het vijfdaagse evenement heeft dit jaar een vollere culturele agenda dan ooit en biedt op 45 locaties verspreid door de hele stad ruimte voor kunst, technologie, film, discussie en muzikaal experiment.

Een muzikale speeltuin
ADE Playground vormt het culturele hart van Amsterdam Dance Event en gaat aan de hand van vijf thema’s (Art, Film, Gear, Talks en Pop-Up) op zoek naar de essentie van de rijke cultuur achter meer dan een kwart eeuw dancemuziek.

Zo wordt er met exposities in onder andere fotografiemuseum FOAM en het Amsterdam Museum een blik geworpen op de wisselwerking tussen beeldende kunst en muziek. In de Melkweg brengt de Canadese producer Marc Houle live een door hem gearrangeerde soundtrack bij de Japanse, stomme film ‘A Page Of Madness’ ten gehore. In het Rembrandthuis zal technopionier Jeff Mills drie composities creëren in het atelier van de oude Hollandse meester. Fans komen dichter bij hun helden dan ooit tijdens de MusicTalks, een reeks live-interviews waarbij wereldsterren als Afrojack, Armin van Buuren, Martin Garrix, Jeff Mills, Henrik Schwarz en Skrillex in gesprek gaan met het publiek.

Historische locaties
Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en het Compagnietheater vormen samen de kern van ADE Gear. De Brakke Grond is de centrale plek voor (aspirant) DJ’s en producers, waar ze masterclasses krijgen van grootheden uit de industrie, de nieuwste gear kunnen testen en geïnspireerd worden tijdens de ADE MusicTalks.

Pioniers als Roger Linn (de ontwikkelaar van de legendarische LinnDrum drumcomputer) en Dave Smith (de uitvinder van MIDI) zullen vragen beantwoorden in het 18e-eeuwse Compagnietheater, dat tijdens het nieuwe programma ADE Sound Lab volledig in het teken staat van het muzikale experiment en de wederopleving van de modulaire synthesizer. De wereldberoemde contratenor Andreas Scholl brengt samen met de Belgische synthband Vavox een nieuwe compositie van Stabat Mater ten gehore in de onlangs gerestaureerde Westerkerk.

Met wereldmerken
ADE s p a c e s vormt een platform voor wereldmerken als Facebook, YouTube, Sonos, Beatport en Urbanears die allemaal als onderdeel van ADE hun eigen, spannende programma’s creëren met luistersessies, lezingen, workshops, exposities en debat.

Wereldstad voor een week
Met meer dan 350.000 bezoekers uit alle windstreken maakt ADE Amsterdam vijf dagen lang tot hoofdstad van de elektronische muziek. In het stadscentrum staan historische buurten in het teken van muziek uit de toekomst, komen fans dichterbij hun helden dan ooit en worden aspirant muzikanten gestimuleerd in de ADE University. Vrijwel al deze Playground-evenementen, winkel acties, pop-up stores, lezingen, exposities, filmvertoningen en zelfs yogasessies zijn open voor publiek en gratis of met een ADE Card te bezoeken. De ADE Card is een speciale pas van 10 euro die toegang verleent tot het complete filmprogramma, musea, speciale performances en kortingen.

Het Amsterdam Dance Event vindt plaats van 14 tot en met 18 oktober 2015. Voor meer informatie over ADE: www.a-d-e.nl

Het Amsterdam Dance Event wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event, een initiatief van Buma. Official Partners ADE: KPN | Samsung