Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

November 2012

18

november
2012

5500 bezoekers derde editie Buma Rotterdam Beats

Met 5500 bezoekers in drie dagen onderstreept Buma Rotterdam Beats, het internationale zakenplatform en showcase festival voor urban bass en beats, de ambitie uit te groeien tot de belangrijkste netwerkconferentie voor deze muziekstijlen. Die bezoekers kwamen af op een ijzersterk nationaal en internationaal programma vol grote sterren en nieuw talent dat de afgelopen drie dagen op acht locaties in de havenstad werd neergezet.

De conferentie waarop professionals uit elf landen met elkaar zaken deden, trok in totaal ruim 600 delegates, variërend van opkomend talent op zoek naar uniek professioneel advies tot professionals op zoek naar nieuwe contacten, trends en talent. Op het festival traden op acht locaties ruim 80 acts op, van opkomend talent als electronic soul-belofte Syron uit Londen tot hitrapper 2 Chainz uit de VS, en van nationaal talent op een gratis toegankelijk buitenpodium tot de exclusieve albumrelease van Rotterdam’s populairste rapper Hef.

Andere hoogtepunten tijdens deze derde editie, op 15, 16 en 17 november, vormden onder meer de optredens van superster Shaggy uit Jamaica die onvermoeibaar zijn kennis deelde met professionals en aanwezig talent en tot in de laatste uurtjes met de conferentiebezoekers mee feestte, en de Shady Records Beats Pitch, waarbij Riggs Morales, VP van A&R bij Shady Records, vertelde over de beats die hij zoekt voor het aankomende album van Eminem en zijn mening gaf over de producties die nationaal talent bij hem kwamen aanbieden.

‘Ik ben onder de indruk van wat ik hier zie, een conferentie zoals dit is er nergens anders op de wereld,’ zei Morales, die tijdens een speciale Q&A in detail uit de doeken deed hoe hij rapper 50 Cent bij Eminem’s label wist binnen te halen; een van de lucratiefste deals uit de recente muziekgeschiedenis. Ook prijzengala State Awards waarmee Buma Rotterdam Beats traditioneel aftrapt, was een groot succes. De belangrijkste winnaars van het gala – producer Boaz v/d Beats van Nouveau Riche en Fresku (beste album, beste artiest) – gaven tijdens de conferentie exclusieve presentaties over hun carrière.

‘Het is belangrijk dat hier aandacht is voor de muziekcultuur van Jamaica, daarom zijn we hier met een grote delegatie naar toe gekomen,’ vertelde Shaggy, de platina-artiest die naar Rotterdam kwam met een delegatie waarin ook Minister of State Damion Crawford zat namens de Jamaicaanse regering. De invloed van Jamaicaanse muziek op muziekstijlen als hiphop, grime en dubstep was een van de hoofdtema’s van de derde editie van Buma Rotterdam Beats.

Buma Rotterdam Beats vond plaats op 15, 16 en 17 november en wordt georganiseerd door Stichting Rotterdam Beats, een initiatief van Buma en mede mogelijk gemaakt door Sena.

Het festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl.

Meer info: www.buma-rotterdam-beats.nl