Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Juni 2017

2

juni
2017

Aankondiging volledig programma inJazz

InJazz neemt over drie weken LantarenVenster en Kantine Walhalla volledig over! De officiële start van twee weken jazz in Rotterdam, gevolgd door North Sea Round Town en North Sea Jazz. Met trots presenteert de organisatie vandaag het volledige programma op www.injazz.nl. Op vrijdag 23 juni vindt de conferentie voor muziekprofessionals plaats en in de avonduren op zowel donderdag 22 als vrijdag 23 juni een gratis toegankelijk festival met muziek van ruim 30 (inter)nationale acts.

Volledig programma inConference
InJazz presenteert op vrijdag 23 juni een conferentie voor muziekprofessionals in LantarenVenster. Om 11.00 uur start het Engels gesproken programma vol informele netwerksessies, panels over nieuwe ontwikkelingen en interessante workshops. Steeds meer buitenlandse professionals weten hun weg naar inJazz te vinden. Niet alleen als bezoeker, maar ook als panellid of spreker. Het volledige programma van inConference is inmiddels bekend! Zo vertelt Michelle Kuypers van MOJO tijdens een keynote over haar taak als programmeur van het North Sea Jazz Festival en hoe ze omgaat met onder meer de verwachtingen van het publiek. Uit Amerika komt muziekhistoricus en schrijver Ashley Kahn. Zijn panel ‘Jazz and social justice’, met onder andere componist en pianist Tony Roe als panellid, gaat over de rol van de muzikant in de sterk veranderende maatschappij van vandaag de dag. Een ander internationaal panel gaat over livestreaming tijdens evenementen en festivals. Onder meer Sunna Gunnlaugs (Reykjavik Jazz Festival) en Nigel Slee (Jazz North) schuiven hierbij aan. Ook omvat inConference panels over de jazzscene in België, Duitsland, Engeland en Frankrijk. Wat kunnen we van elkaar leren? Het volledige programma staat op www.injazz.nl/inconference. Voor inConference is een registratie verplicht. Registreren kan via de website.

Volledig programma inFestival
inFestival is het gratis toegankelijke festivalprogramma van inJazz dat plaatsvindt vanaf 20.00 uur op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni. Verwacht korte shows van ruim 30 binnen- en buitenlandse muzikanten: zowel aanstormend talent als gevestigde artiesten. Ze wisselen elkaar af op de verschillende podia in LantarenVenster en Kantine Walhalla in Rotterdam. Zo ken je Tin Men and the Telephone wellicht nog van het North Sea Jazz Festival, maakte Fridolijn eerst een uitstapje naar het roemruchte The Great Escape Festival voordat ze inJazz aandoet en beloven we je dat het eigenzinnige duo Skeltr uit Manchester funky tunes zal spelen die je nog lang bijblijven. inFestival bestaat uit drie onderdelen: Next Generation Jazz, Dutch inJazz en Europe inJazz. Binnen Next Generation inJazz zijn de beste conservatoriumstudenten van het moment aangedragen door hun school. Europe inJazz omvat acts die door grote internationale festivals zijn voorgesteld. Voor Nederlandse bands was het mogelijk om zich op te geven voor Dutch inJazz. Een commissie van jazzprofessionals heeft uit een recordaantal van aanmeldingen een selectie gemaakt. Het volledige programma staat op www.injazz.nl/infestival.