Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Mei 2013

6

mei
2013

Adje Vandenberg en John Coffey maken programma Buma ROCKS! compleet

Met de toevoeging van John Coffey aan het showcasefestival en Adje Vandenberg als keynotespreker is het programma van Buma ROCKS! compleet. Buma ROCKS!, het nieuwe evenement voor en door liefhebbers van het hardere muziekgenre vindt plaats op vrijdag 31 mei in Doornroosje, Nijmegen. Het volledige tijdschema van Buma ROCKS! en alle overige informatie over het festival is te vinden op www.bumarocks.nl.

John Coffey, vernoemd naar een personage uit de Stephen King-verfilming The Green Mile, bestaat sinds 2005. Na debuutalbum Vanity bracht de groep het geld voor de opvolger Bright Companions bijeen via crowdfunding, met behulp van Sellaband. De even vette als rauwe sound van die plaat, uitgebracht in Nederland en Duitsland, is neergezet in de Stockholmse studio van producer Pelle Gunnerfeldt, bekend van o.a. The Hives en Refused. Bright Companions geldt als één van de beste Nederlandse releases van 2012 en tijdens Buma ROCKS! zal John Coffey vanaf 22.00 uur andermaal bewijzen waarom dat zo is. Textures, Black-Bone, From Earth en The Charm The Fury zijn eerder al aangekondigd voor het showcasefestival van Buma ROCKS!

Het conferentieprogramma van Buma ROCKS! wordt om 15.00 uur officieel geopend door festivaldirecteur Frank Helmink. Direct daarna volgt een diepgaand gesprek met de man die in de jaren tachtig met zijn eigen hardrockband én met Whitesnake de internationale rocklijsten bestormde: Adje Vandenberg. Zijn voormalige manager en Nederlands rockkenner bij uitstek, schrijver Tjerk Lammers, zal niet alleen terugkijken op enkele avontuurlijke ervaringen van de stergitarist, hij gaat tevens op zoek naar het ultieme antwoord op de vraag die elke Nederlandse rocker zichzelf stelt: hoe word ik succesvol in het buitenland?

‘If it ain’t Dutch it ain’t much’ is de prikkelende stelling die vervolgens op tafel ligt tijdens de Buma ROCKS! talkshow. Onder aanvoering van Eric Corton zullen de zes reeds aangekondigde gasten, samen een dwarsdoorsnede van de rock- en metalindustrie, discussiëren over het wel en wee van heavy Nederland anno 2013 en de internationale uitdagingen die onze artiesten wachten. Bij deze stellen we de zes spraakmakende tafelgasten nogmaals voor: internationaal agent Ian Sales (onder meer eerste agent van Metallica en System of a Down), festivaldirecteur Bob Schoenmaekers (Graspop België), zangeres Charlotte Wessels (Delain), bandmanager Daniel Regan (voorheen Textures, nu Epica), boeker Jeps Salfischberger (in het verleden Gorefest, Within Temptation, Green Lizard en After Forever, nu onder andere Delain en Textures) en Mascot Label Group-eigenaar Ed van Zijl. Uiteraard heeft iedereen in de zaal kans om te participeren aan het tafelgesprek. In samenwerking met platenlabel Suburban wordt na de talkshow voor alle aanwezigen een passende BBQ georganiseerd waar uiteraard voldoende gelegenheid is om te netwerken met professionals uit het genre.

Buma ROCKS!
‘The international conference and showcase festival for loud music’
Vrijdag 31 mei 2013
Doornroosje Nijmegen
Registratie Keynote & Talkshow: € 49,- (inclusief BBQ en toegang tot het showcasefestival)
Entree Showcasefestival: € 10,- (exclusief transactiekosten)
Deuren open Doornroosje: 14.00 uur (showcasefestival: 19.00 uur)
Aanvang conferentieprogramma: 15.00 uur
Aanvang showcasefestival: 19.30 uur

Voor meer informatie over en/of interesse in de registratie voor het conferentieprogramma: info@bumarocks.nl.
Kaarten voor het showcasefestival zijn te koop via www.doornroosje.nl.

Buma ROCKS! is een initiatief van Buma Cultuur en wordt mede mogelijk gemaakt door Mojo Concerts en FortaRock.