Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Mei 2015

8

mei
2015

Adviseur Robin Thicke en Pharrell Williams spreekt in Tolhuistuin

Tijdens de vijfde editie van Buma Music in Motion, op 12 mei in Tolhuistuin Amsterdam, spreekt musicoloog Peter Oxendale. Oxendale adviseerde Robin Thicke en Pharrell Williams, die beschuldigd werden van plagiaat omdat hun song te veel op het nummer Got to give it up van soullegende Marvin Gaye leek. Tijdens deze conferentie over het innovatief gebruik van muziek in advertising, film en televisie, wordt niet alleen deze case, maar talloze andere sound-a-likes in televisiespots besproken.

In het vernieuwde magazine van auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra zegt Oxendale over de ‘Blurred Lines’ rechtszaak: “Ik vind het een absurde beslissing. Sterker nog: het is een ramp voor de muziekindustrie. Het betekent eigenlijk dat de hele industrie uit elkaar valt en vanaf nu nergens meer op gebaseerd is.” Ze gaan in hoger beroep. Op 29 juni zal de rechter de motie van Thicke’s en William’s advocaten middels een verhoor overwegen. Samen met media- en entertainment-advocate Margriet Koedooder zal Oxendale tijdens BMIM op meerdere cases uit het verleden bespreken, zoals onder meer: Arcade Fire vs Microsoft, The XX vs Hugo Boss, Tom Petty vs. Sam Smith.

Buma Music in Motion biedt een uitgebreid programma met workshops, keynotes en levendige discussies over muziekgebruik in games, film, televisie en commercials met onder meer Bobby Gumm (verantwoordelijk voor de muziek bij filmtrailers Gravity, Frozen, The Great Gatsby), Andrew Kahn (verantwoordelijk voor de muziek in campagnes van Google, Nike en Apple) en Martijn Schimmer (componist van onder meer de tunes van De Wereld Draait Door en Voice Of Holland).

Meer informatie is te vinden op www.buma-music-in-motion.nl

Buma Music in Motion vindt plaats op dinsdag 12 mei 2015 in Tolhuistuin Amsterdam en is een initiatief van Buma.