Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

November 2012

23

november
2012

Afrojack wint Buma Zilveren Harp

Auteursrechtenorganisatie Buma heeft vanavond tijdens de uitzending van RTL Boulevard een Zilveren Harp uitgereikt aan DJ Nick van de Wall, beter bekend als Afrojack. Gisteren werd de jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor jonge componisten en tekstdichters al uitgereikt aan Laura Jansen en Django Wagner.

Buma Cultuur directeur Frank Helmink: “Wat Nick bijzonder maakt is dat hij nu – met zijn volledig eigen geluid – al uitermate succesvol is, maar dat hij volgens ons nog maar aan het begin staat van een niet voor te stellen carrière. Mede door hem breekt dance, en daarmee voor een groot aantal Nederlanders een nieuwe grote markt, door in de VS. Met deze Harp willen we Afrojack aanmoedigen door te zetten, hij is met zijn inzet mede verantwoordelijk voor het succes van vele anderen.”

De uitreiking van de prestigieuze Buma Gouden Harpen zal dit jaar plaatsvinden op maandag 26 november in Beeld en Geluid in Hilversum, tijdens de opening van de unieke overzichtstentoonstelling ‘Buma presenteert: 50 jaar Gouden Harpen’. Oud-winnaars als Liesbeth List, John Ewbank, George Baker, en één van de eerste winnaars ooit, Eddy Christiani, zullen bij de opening aanwezig zijn. De Gouden Harp is de belangrijkste muziekprijs in Nederland en wordt sinds 1962 uitgereikt aan personen die veel betekend hebben voor de Nederlandse muziek.