Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

December 2017

4

december
2017

Alle winnaars van de European Border Breakers Awards zijn bekend, stem op jouw favoriet

Op 17 januari 2018 organiseert Eurosonic Noorderslag de 15e European Border Breakers Awards (EBBA), de Europese muziekshow voor opkomende acts. De prijzen gaan dit jaar naar Alice Merton (Duitsland), Alma (Finland), Blanche (België), Kristian Kostov (Bulgarije), Off Bloom (Denemarken), Salvador Sobral (Portugal), Sigrid (Noorwegen), Skott (Zweden), The Blaze (Frankrijk) en Youngr (Verenigd Koninkrijk).

Deze tien debuterende artiesten winnen de EBBA vanwege hun eerste succes buiten hun eigen land, gebaseerd op airplay, verkoop en liveoptredens in Europa. Vanaf vandaag tot en met Kerst kunnen fans online stemmen op hun favoriete EBBA-winnaar. De act die de meeste stemmen krijgt wint de Public Choice Award en volgt daarmee Dua Lipa op, die vorig jaar de prijs won. Stemmen kan via de European Border Breakers Awards website. De winnaar van de Public Choice Award wordt onthuld tijdens de EBBA-ceremonie in Groningen op woensdag 17 januari.

EBBA-ceremonie
Alle winnaars treden op tijdens de EBBA-ceremonie op woensdag 17 januari 2018. De prijsuitreiking wordt gepresenteerd door musicus en BBC-presentator Jools Holland en is live te volgen via de European Border Breakers Awards website (www.europeanborderbreakersawards.eu).

Meld je aan voor de EBBA-ceremonie
Iedereen die aanwezig wil zijn als publiek tijdens de EBBA-ceremonie in Groningen kan zich gratis aanmelden via de European Border Breakers Awards website. Vanwege de beperkte ruimte voor publiek wordt een selectie gemaakt uit alle aanmeldingen.

15e editie van de EBBA
De EBBA viert nieuwe, grensverleggende artiesten die de muziek van vandaag en morgen creëren. EBBA-winnaars vertegenwoordigen opvallende Europese artiesten van de afgelopen jaren. Eerdere winnaars zijn Adele, Christine & the Queens, Dua Lipa, Stromae, Gabriel Rios, Hozier, Of Monsters and Men, Mumford & Sons, Aurora, Disclosure, John Newman, C2C, Tokio Hotel, The Script, Years and Years, Robin Schulz, Carnival Youth, MØ en Melanie di Biasio.

Van enthousiaste muziekliefhebbers tot een industrie die zich toelegt op het maken van de muziek waar je van houdt; ‘Music Moves Europe’. De EBBA is een van de manieren waarop de EU muzikale, Europese diversiteit viert en fans, artiesten en de industrie samenbrengt.

Elk jaar ontvangen tien Europese artiesten een EBBA als erkenning voor hun succes in het buitenland. Dit succes wordt gemeten aan de hand van airplay, verkoop en liveoptredens in Europa en de positie in de European Border Breakers Charts. Artiesten die in aanmerking komen voor EBBA 2018 hebben grensverleggend succes behaald met hun eerste internationale release in Europa tussen 1 augustus 2016 en 31 juli 2017. Daarnaast zijn ze afkomstig uit een land dat deelneemt aan het Creative Europe-programma van de EU.

De EBBA, nu in het 15e jaar, is een EU-prijs, georganiseerd door Eurosonic Noorderslag in samenwerking met de Europese Commissie (Creative Europe) en de European Broadcasting Union, met steun van Buma Cultuur, Nederlands ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de provincie Groningen, de stad Groningen en MartiniPlaza.