Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Juni 2016

15

juni
2016

Amerikaanse jazz-zangeres en rising star Cécile McLorin Salvant geeft een exclusieve Q&A tijdens inJazz

Ze staat in de line-up van het uitverkochte North Sea Jazz Festival, maar is ook al deze maand in Rotterdam te vinden. De jonge Amerikaanse jazz-zangeres Cécile McLorin Salvant geeft een exclusieve Q&A op vrijdag 24 juni tijdens inJazz in LantarenVenster. Aansluitend volgt een optreden met het Metropole Orkest in het nabijgelegen nieuwe Luxor Theater als onderdeel van de Edison Jazz/World 2016. De inJazz avond gaat vervolgens verder met tientallen gratis toegankelijke optredens in zowel het theater als LantarenVenster.

Cécile McLorin Salvant in Rotterdam
De wereld kan niet meer om deze jazz-zangeres heen. Cécile McLorin Salvant wint de één na de andere prestigieuze prijs en wordt vergeleken met grootheden als Ella Fitzgerald en Billie Holiday. Op vrijdagmiddag 24 juni is ze in Rotterdam voor een exclusieve Q&A tijdens inJazz in LantarenVenster. InJazz is een tweedaags evenement met overdag een programma voor jazz professionals en in de avond een festivalprogramma voor jazzliefhebbers. Cécile McLorin Salvant geeft die avond aansluitend een concert in het nabijgelegen nieuwe Luxor Theater samen met het Metropole Orkest onder leiding van Vince Mendoza. Het optreden is onderdeel van de Edison Jazz/World 2016. Een prestigieuze uitreiking die sinds dit jaar tijdens inJazz wordt georganiseerd. De Amerikaanse zangeres ontvangt deze avond haar Edison in de categorie ‘Jazz Vocaal’. Om de Q&A bij te wonen is een registratie voor inJazz nodig. Voor de uitreiking en het optreden in het nieuwe Luxor Theater zijn kaarten te koop. Registreren en kaarten kopen kan allebei op www.injazz.nl.

Gratis toegankelijk festivalprogramma van inJazz
Na de Edison Jazz/World 2016 op vrijdagavond 24 juni start het gratis toegankelijke festivalprogramma van inJazz in zowel het nieuwe Luxor Theater als in LantarenVenster. Tientallen bands wisselen elkaar af met kleine sets op de Rotterdamse Kop van Zuid. Ontdek de ‘beste jazz van morgen’ en geniet van zowel ingetogen optredens als knallende performances. Op zaterdagavond 25 juni volgt opnieuw een gratis avond vol optredens van nationale en internationale artiesten in LantarenVenster en Kantine Walhalla. Bekijk de volledige line-up en het tijdschema op www.injazz.nl/infestival.

inJazz
Voorheen bekend als de Jazzdag presenteert inJazz op 24 en 25 juni een programma voor zowel jazzprofessionals als muziekliefhebbers. Overdag tijdens de conferentie staan ontmoetingen en kennisuitwisseling centraal. In de avonduren barst voor iedereen het gratis toegankelijk festivalprogramma los. inJazz vormt het startschot van North Sea Round Town: twee weken jazz in Rotterdam met het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival als afsluiter.