Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Oktober 2012

23

oktober
2012

Amsterdam Dance Event breekt alle records

Van 17 tot en met 21 oktober kleurde Amsterdam zwart geel, de herkenbare kleuren van het ADE, en werd de stad overspoeld door 200.000 muziekliefhebbers en 3.800 muziekprofessionals uit de hele wereld. Met deze editie onderstreept het ADE haar positie in de wereld en het succes van de gehele Nederlandse dancesector.

Het ADE is al jaren het grootste internationale clubfestival en ’s werelds belangrijkste muziekconferentie voor dance en elektronische muziek. De afgelopen editie is er één waarop de schaal nog eens verder werd vergroot, met optredens van 1.700 nationale en internationale artiesten, spraakmakende sprekers uit binnen- en buitenland, 350 speciale evenementen voor de meest uiteenlopende doelgroepen en een recordaantal van 75 podia. Nieuw dit jaar was het groot opgezette ADE Playground. Een speciaal programma voor festival- en conferentiebezoekers op 20 locaties met een breed programma bestaande uit filmvertoningen, exposities, showcases, productpresentaties en winkelacties.

Officiële cijfers

200.000 festivalbezoekers
3.800 conferentiebezoekers
1.700 artiesten
75 clubs/venues
350 journalisten & media


Economische waarde Nederlandse dancesector half miljard

Dat de grote internationale successen van de Nederlandse DJ’s en de dancescene ons land geen windeieren legt, bleek uit een rapport naar de economische waarde van de Nederlandse dancescene dat tijdens ADE gepresenteerd werd. Hieruit kwam naar voren dat er jaarlijks ruim een half miljard euro (587 miljoen euro) in de sector omgaat. Het volledige rapport is via de ADE website te downloaden.

Nederlandse DJ’s overspoelen wereldranglijst
Tijdens de uitreiking van de DJ Mag Top 100 werd nogmaals benadrukt dat Nederland een prominente plek inneemt in de wereldranglijst van beste DJ’s. Grote winnaar is Armin van Buuren die, na een jaar afwezigheid zijn vijfde overwinning wist binnen te halen. Verder bestaat de top 10 voor de helft uit Nederlandse DJ’s en de volledige top 100 uit bijna een kwart. Opvallend is ook de opmars van de hardere dance stijlen, dit jaar goed voor 9 noteringen. De volledige DJ Mag Top 100 is via de ADE website in te zien.

Het ADE vond plaats van 17 tot en met 21 oktober en wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event, een initiatief van Buma.

Voor meer informatie: www.amsterdam-dance-event.nl

Reacties

  1. 9 hard dance acts? Ik tel er toch echt 12..