Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Januari 2013

8

januari
2013

Amsterdam Dance Event maakt data 2013 bekend

De achttiende editie van het Amsterdam Dance Event (ADE) vindt plaats van 16 tot en met 20 oktober 2013. De belangrijkste muziekconferentie voor dance en elektronische muziek en het grootste internationale clubfestival ter wereld verwacht ook dit jaar flink te groeien. Zo wordt het vorig jaar succesvol gelanceerde ADE Playground, een uniek dagprogramma dat bestaat uit filmvertoningen, exposities en winkelacties, uitgebreid. De organisatie verwacht 200.000 festival- en 4.000 conferentiebezoekers.

Met optredens van 1.700 nationale en internationale artiesten, spraakmakende sprekers uit binnen- en buitenland, 350 evenementen en een recordaantal van 75 podia verspreid over Amsterdam, benadrukte de recordeditie van afgelopen jaar het wereldwijde succes van dancemuziek en de Nederlandse DJ’s en muziekindustrie in het bijzonder.

Het ADE festivalprogramma, waar een extra dag en 23 nieuwe podia aan werden toegevoegd, trok het grootste aantal bezoekers tot nu toe en wist nagenoeg de hele wereldtop aan artiesten te programmeren. Ook het zeer omvangrijke ADE conferentieprogramma werd uitgebreid met een nieuwe conferentie die zich specifiek richt op visuals en stage design; ADE Beamlab.

De meest opvallende groei zat echter in de derde pijler van het ADE; ADE Playground. Op een twintigtal locaties verspreid door de hele stad vonden er studiosessies, demonstraties van studio-apparatuur, filmvoorstellingen, exposities en in-store performances met bekende DJ’s en artiesten plaats. Een belangrijk deel van deze evenementen was exclusief en gratis toegankelijk voor houders van de eveneens nieuw geïntroduceerde ADE Card.

“Dit jaar willen we ADE Playground verder uitbreiden tot een groter platform, wat de rijkdom en diversiteit van zowel de elektronische muziek als de wereldwijde dance cultuur weerspiegelt,” zegt Richard Zijlma, directeur van het ADE.

Het Amsterdam Dance Event 2013 vindt plaats van 16 tot en met 20 oktober. Meer informatie is te vinden op www.amsterdam-dance-event.nl

Het Amsterdam Dance Event wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event, een initiatief van Buma.