Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Januari 2015

13

januari
2015

Amsterdam Dance Event maakt data 2015 bekend

Het Amsterdam Dance Event (ADE), ’s werelds meest toonaangevende evenement voor elektronische muziek, vindt dit jaar plaats van 14 tot en met 18 oktober. Het internationale evenement viert dit jaar haar 20-jarig bestaan met een serie speciale evenementen. De organisatie verwacht 365.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Van Nederlandse ontmoetingsplek tot internationaal zakenplatform
In 1996 startte het evenement in De Balie als zakelijke ontmoetingsplek voor 300, voornamelijk Nederlandse, muziekprofessionals. In de jaren die hierop volgden wist het ADE de Europese dancemarkt aan zich te binden en het evenement uit te bouwen tot een internationaal netwerk waarin Nederland kon accelereren. Inmiddels wordt de conferentie wereldwijd gezien als het belangrijkste in zijn soort en biedt 5.500 bezoekers uit meer dan 85 landen een groot zakelijk potentieel en een breed pallet aan kennissessies en netwerkmomenten die ingaan op muziek en technologie, VJ’s & visuals, duurzaam ondernemen, hardere dance-stijlen, nieuw talent en educatie van studenten.

Van drie clubs tot het grootste clubfestival ter wereld
Op de eerste editie van het ADE traden 30 artiesten in de Paradiso, Melkweg en Escape op. Vanuit de zakelijke markt ontstond een groeiende behoefte om artiesten te ‘showcasen’. Het festival groeide gestaag door, trok steeds meer bezoekers en meer en meer podia werden bij het evenement betrokken. Toen dancemuziek internationaal furore begon te maken wist het ADE uit te groeien tot het grootste clubfestival ter wereld met optredens van ruim 2.200 artiesten op 85 van de meest uiteenlopende locaties in Amsterdam. Voor de 350.000 bezoekers (2014) is het dé plek bij uitstek om de laatste ontwikkelingen te spotten: van de allernieuwste muzikale trends en opkomende talenten tot het meest recente werk van de pioniers en supersterren.

Allesomvattende dancecultuur komt aan bod
Inmiddels gaat de programmering van het ADE verder dan conferenties en optredens. De laatste toevoeging ADE Playground biedt muziekliefhebbers ook overdag een enorm programma-aanbod waarin exposities, winkelacties, pop-up stores en filmvertoningen op een groot aantal locaties in de stad plaatsvinden.

Het Amsterdam Dance Event vindt plaats van 14 tot en met 18 oktober 2015. Meer informatie over de 20-jaar ADE viering volgt.

Voor meer informatie over ADE: www.a-d-e.nl

Het Amsterdam Dance Event wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event, een initiatief van Buma. Official Partner ADE: Samsung