Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Januari 2017

11

januari
2017

Amsterdam Dance Event maakt data 2017 bekend

Het Amsterdam Dance Event (ADE), ’s werelds grootste clubfestival en het belangrijkste zakelijke platform voor elektronische muziek, vindt dit jaar plaats van 18 tot en met 22 oktober 2017. De organisatie verwacht voor de 22e editie ruim 375.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Het ADE, een initiatief van Buma, is in de afgelopen jaren flink gegroeid; het evenement verwelkomde in 2016 ruim 2.200 artiesten en 550 sprekers in een recordaantal van 140 locaties.

“Tijdens ADE is Amsterdam het centrum van de mondiale elektronische muziekscene en daarmee een broedplaats voor culturele en technologische innovatie. Het is geweldig om te zien dat duizenden professionals én liefhebbers uit binnen- en buitenland steeds meer tijd doorbrengen in de stad.”, zegt directeur Richard Zijlma.

Naast het omvangrijke nachtprogramma wint het uitgebreide dagprogramma jaarlijks aan terrein. De organisatie zet ook dit jaar in op verdere groei van de dag- en avondactiviteiten, onder meer door verbindingen met opkomende en gevestigde culturele instanties en nieuwe partners.

Internationalisering
Naast het evenement in Amsterdam staan er ook dit jaar weer internationale activiteiten op de agenda, met onder meer een omvangrijk programma in Mumbai en showcases op SXSW in Austin.

Zijlma: “De creatieve industrie in Nederland staat wereldwijd hoog aangeschreven en vertegenwoordigt inmiddels, mede dankzij de dance, een geschatte (export) waarde van enkele miljarden. Met onze internationale activiteiten beogen we dit extra te stimuleren en tegelijkertijd een springplank te zijn voor Nederlands talent.”

Het Amsterdam Dance Event vindt plaats van 18 tot en met 22 oktober 2017.
ADE Global Sessions Mumbai vindt plaats van 23 tot en met 25 februari 2017.
Voor meer informatie over ADE: www.a-d-e.nl/about-ade

Het Amsterdam Dance Event wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event, een initiatief van Buma.