Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Januari 2014

17

januari
2014

André de Raaff wint industrieprijs De Veer

André de Raaff, CEO CTM Entertainment en Imagem Music Group, heeft tijdens Eurosonic Noorderslag 2014 de industrieprijs De Veer ontvangen.

De Raaff ontving de prijs tijdens het jaarlijkse Trade Dinner uit handen van Hein van der Ree, directievoorzitter van Buma/Stemra. De Veer wordt ieder jaar uitgereikt aan de persoon die binnen de Nederlandse muziekindustrie een bijzondere prestatie heeft geleverd ten behoeve van het nationaal muziekproduct. Vorig jaar ging de onderscheiding naar David Schreurs van muziekbedrijf Grandmono.

Het juryrapport maakt duidelijk dat De Raaff als producent, manager, labelbaas en muziekuitgever aan de basis heeft gestaan van successen, zowel nationaal als internationaal, van uiteenlopende Nederlandse artiesten. Zo werkte De Raaff aan de carrières van acts zoals Piet Veerman, Conny Vandenbos, Lois Lane, Het Goede Doel, Boudewijn de Groot, Mai Tai, Tol & Tol, 2 Brothers On The 4th Floor, Granth & Forsyth, Doop en Charlie Lownoise & Mental Theo, Danny DeMunk en Glennis Grace.
Daarnaast wordt De Raaff geprezen om de realisatie van de muziekuitgeverij Imagem Music door een unieke samenwerking met het pensioenfonds ABP aan te gaan. De Raaff is erin geslaagd Imagem Music uit te bouwen tot de grootste onafhankelijke muziekuitgeverij ter wereld met kantoren in Hilversum, London, New York, Berlijn en Brussel.

Naast zijn ondernemerschap, tomeloze werklust en energie en het commercieel succes met nationale acts en artiesten, wordt De Raaff geroemd voor zijn betrokkenheid bij de muziekindustrie. Zo bekleedt De Raaff verschillende bestuursfuncties bij uiteenlopende belangenorganisaties zoals de Nederlandse Muziekuitgevers Vereniging (NMUV), en de collectieve beheersorganisatie Buma/Stemra. Hij is bovendien een fanatiek voorvechter voor bescherming van het auteursrecht en pleit hij voor een faire vergoeding voor alle rechthebbenden door de gebruikers van muziek. Zijn inzet is daarbij is van cruciaal belang geweest voor de vele veranderingen die de afgelopen jaren, mede door de invloed van de digitalisering, hebben plaatsgevonden. Ondanks zijn overvolle agenda en werkweken van meer dan 80 uur blijft hij zich nog altijd inzetten voor het collectieve belang, daarmee opkomend voor alle auteurs en muziekuitgevers in Nederland.

Eerdere winnaars van de industrieprijs De Veer waren Tony Berk, Saskia Slegers, Daan van Rijsbergen, Riny Schreijenberg, Roy Teysse, Ferry Roseboom, Willem Venema, Marcel Albers, Kees de Koning, Paul Brinks, Jerney Kaagman, Theo Roos, Jaap Buijs, Pieter van Bodegraven, Maykel Piron en David Schreurs.