Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Maart 2013

4

maart
2013

Annie M.G. Schmidtprijs 2012 uitgereikt op 7 april 2013


De Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied wordt op zondag 7 april uitgereikt, tijdens het zesentwintigste Amsterdams Kleinkunst Festival. De prijs bestaat uit een bronzen borstbeeld van Annie M.G. Schmidt, gemaakt door Frank Rosen en 3.500 euro. De uitreiking van de Annie M.G. Schmidtprijs aan zowel de tekstdichter, componist als uitvoerend artiest van dit lied, vindt plaats in Theater Bellevue in Amsterdam.

De jury van de Annie M.G. Schmidtprijs 2012 bestaat dit jaar uit theaterdirecteur Nel Oskam, componist Cor Bakker, zangeres Marjolijn Touw, tekstschrijver Frank van Pamelen en Jacques Klöters (voorzitter).

Voorafgaand aan de uitreiking verzorgt het muzikale trio Zazí een gastoptreden. De Annie M.G. Schmidtprijs wordt uitgereikt door schrijver en politicus Boris van der Ham.

De afgelopen vijf jaar wonnen Egbert Derix en Gerard van Maasakkers met Zomaar Onverwacht (2011), Brigitte Kaandorp en Theo Nijland met Lente (2010), Sara Kroos, tekstschrijver Arthur Japin en componist Martijn Breebaart met Nachtkaravaan (2009), Dorine Wiersma met Stoute Heleen (2008) en Wende Snijders met De wereld beweegt (2007).

De Annie M.G. Schmidtprijs is een initiatief van Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival.