Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Mei 2016

17

mei
2016

Beep: A Documentary History of Game Sound, Nederlandse première tijdens BMIM 2016

Tijdens Buma Music in Motion op 24 mei aanstaande in Tolhuistuin vindt de exclusieve Nederlandse première van Beep: A Documentary History of Game Sound plaats. De film is een unieke documentaire over het gebruik van muziek in games en de vertoning tijdens Buma Music in Motion 2016 is een eenmalige, exclusieve gelegenheid om deze film te kunnen zien. Buma Music in Motion is de jaarlijkse internationale conferentie, die zich richt op innovatief gebruik van muziek in film, games, televisie en commercials.

De documentaire Beep volgt de sporen van de geschiedenis van gamesgeluid vanaf de eerste flipperkasten en videospellen in arcadehallen tot aan de enorme industrie van soundtracks en live muziek dat gamesgeluid vandaag de dag is. Met meer dan 80 interviews met componisten, sound designers, stemacteurs en audioregisseurs mag Beep zich de definitieve documentaire over gamesgeluid noemen.

De documentaire bevat een reeks games audio-industrie zwaargewichten waaronder Marty O’Donnell (componist, Halo), Yoko Shimomura (componist, Kingdom Hearts en de Mario & Luigi-serie), Scott Gershin (sound designer voor veel blockbuster Hollywood-films en games) en BAFTA-winnaars James Hannigan en John Broomhall. Ook geïnterviewd zijn de “Three Stooges” van LucasArts: Peter McConnell, Clint Bajakian en Michael Land, naast Nobuo Uematsu (componist van de Final Fantasy-serie) en nog veel meer. De vertoning van Beep is in het bijzijn van regisseur van de film Karen Collins, die ook zal spreken tijdens de conferentie overdag.

De documentaire begint om 20:30 uur in Panel Room 1 (zaal Paradiso Noord) in Tolhuistuin. Voor niet-conferentiedeelnemers zijn losse kaarten à € 5,- te koop via de website.

Buma Music in Motion
Buma Music in Motion 2016 biedt een uitgebreid programma met keynotes, workshops en levendige discussies over het muziekgebruik in games, film, televisie en commercials. Sprekers dit jaar zijn onder anderen: Dave Porter (componist van onder meer soundtrack Breaking Bad), Duncan Smith (Playstation), Andy Lykens (Netflix), John Lunn (componist van onder meer soundtrack Downton Abbey) en Kaja Wolffers (directeur NL Film).

Buma Music in Motion Conference start om 11.00 uur in Tolhuistuin. Kaarten kosten in de voorverkoop € 70,- en zijn eveneens te koop via de BMIM website. Op de dag zelf zijn kaarten aan de deur te koop voor € 90,-.

Beep: A Documentary History of Game Sound is vanaf september 2016 beschikbaar op DVD en als digitale download.

Buma Music in Motion vindt plaats op dinsdag 24 mei 2016 in Tolhuistuin Amsterdam en is een initiatief van Buma.

Meer informatie: www.buma-music-in-motion.nl