Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

December 2019

24

december
2019

‘Being Alone At Christmas’ van Miss Montreal meest gedraaide kerstliedje van eigen bodem

Het meest gedraaide kerstliedje op de radio van Nederlandse bodem is dit jaar wederom Being Alone At Christmas van Miss Montreal. Dat blijkt uit cijfers van Buma. De afgelopen twee jaar stond zij ook al bovenaan in de top 10. De top drie van meest gedraaide kerstliedjes van Nederlandse makers bestaat verder uit Flappie van Youp van ‘t Hek op nummer twee en Christmas Was a Friend of Mine van Fay Lovsky op drie. Nick en Simon staan twee keer in de top 10; met Santa’s Party op vier en Vrolijk Kerstfeest op zeven.

Frank Helmink, Managing Director Buma Cultuur: “Bij kerstliedjes denk je automatisch aan Mariah Carey en Chris Rea. Maar ondertussen is er een behoorlijk aantal Nederlandse componisten die een kerstklassieker op hun naam hebben staan. Dat vind ik dus mooi.”

Buma Awards
Vorige week maakte Buma bekend dat de Buma Awards volgend jaar op 9 maart worden uitgereikt. Fernando Halman is de nieuwe presentator van de gala-avond. Tijdens de Buma Awards worden de meest succesvolle mensen achter de hits van het afgelopen jaar onderscheiden. Daarnaast worden onder meer de Buma Gouden Harp, de Lennaert Nijgh Prijs en de Lifetime Achievement Award uitgereikt.

De top tien meest gedraaide Nederlandse kerstliedjes op de radio van dit jaar:

  1. Miss Montreal – Being Alone At Christmas
  2. Youp van ’t Hek – Flappie
  3. Fay Lovksy – Christmas Was a Friend of Mine
  4. Nick & Simon – Santa’s Party
  5. André Hazes – Eenzame Kerst
  6. Bonnie, Ronnie, Ciska, Nico, Peter, Willeke Harmen en Ome Jan – Een Heel Gelukkig Kerstfeest
  7. Nick & Simon – Vrolijk Kerstfeest
  8. The Common Linnets – Christmas Around Me
  9. Sieneke – Donkere Dagen
  10. Stef Ekkel – Het is Winter