Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Juni 2016

1

juni
2016

Bekendmaking volledig conferentie- én festivalprogramma inJazz: dé opening van 2 weken jazz in Rotterdam

De beste jazz van vandaag en morgen ontdek je tijdens inJazz op 24 en 25 juni. Voorheen bekend als de Jazzdag presenteert inJazz twee dagen lang een programma voor zowel jazzprofessionals als muziekliefhebbers. Overdag tijdens de conferentie staan ontmoetingen en kennisuitwisseling centraal. In de avonduren barst voor iedereen het gratis toegankelijk festivalprogramma los. inJazz vormt het startschot van North Sea Round Town: twee weken jazz in Rotterdam met het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival als afsluiter.

Dagprogramma: inConference
Tweedaags evenement inJazz presenteert met gepaste trots haar volledige conferentieprogramma op www.injazz.nl/inconference. InConference brengt vraag en aanbod in de Nederlandse jazzscene bij elkaar, helpt kennis en ervaring te delen én is aanjager van nieuwe ontwikkelingen. Op 24 en 25 juni zijn er panels, workshops, presentaties en diverse netwerkmogelijkheden in LantarenVenster. Zo vertelt Spike Wilner, pianist en eigenaar van de wereldberoemde Smalls Jazz Club in New York, over hoe hij het voortbestaan van zijn club garandeert en een podium biedt aan jonge muzikanten. Speciaal voor muzikanten én organisaties is er een praktische en nuttige workshop waarin de VAR wordt besproken. Verder duikt trompettist Eric Vloeimans samen met andere muzikanten in de wereld van het componeren, bespreken journalisten verbonden aan (inter)nationale media het heden en de toekomst van jazzblogging en wordt door boekers een tipje opgelicht hoe je als band in het buitenland aan de bak komt. Extra bijzonder onderdeel van het conferentieprogramma is de uitreiking van de Buma Boy Edgarprijs op 24 juni. Een prestigieuze Nederlandse prijs voor jazz en geïmproviseerde muziek. Registreren voor inConference kan via de website en is verplicht.

Gratis toegankelijk avondprogramma: inFestival
Ontdek de ‘beste jazz van morgen’ tijdens het festivalprogramma van inJazz. Twee avonden lang gratis toegankelijke optredens, verdeeld over LantarenVenster, het nieuwe Luxor Theater en Kantine Walhalla. Op 24 en 25 juni wisselen tientallen artiesten elkaar af met kleine sets. Van ingetogen optredens tot knallende performances. Luister bijvoorbeeld naar de warme en sterke klanken van 3FM Serious Talent Jeangu Macrooy of juist naar Zitakula met hun opzwepende grooves en knetterende blazers in Afrikaanse sferen. Weer heel anders is zangeres en pianiste Karsu die haar Turkse en Nederlandse roots moeiteloos combineert. Ook meesters in het mixen zijn de muzikanten van Voodrish. Ze vermengen jazz, klassiek en elektronische muziek tot één stijl. Bekijk de volledige line-up op www.injazz.nl/infestival.

Van Jazzdag naar inJazz
De Jazzdag, het grootste Nederlandse showcase- en netwerkevenement voor jazz, gaat sinds 2016 verder onder de naam inJazz. Met deze nieuwe naam onderstreept organisator Buma Cultuur het meerdaagse en internationale karakter van de belangrijkste ontmoetingsplek voor jazzprofessionals en –liefhebbers. InJazz vindt dit jaar plaats op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni in Rotterdam verdeeld over de podia LantarenVenster, het nieuwe Luxor Theater en Kantine Walhalla.