Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

November 2012

6

november
2012

Bij Disquiet TV regisseert thuisblijver concert in Muziekgebouw aan ’t IJ

Op donderdag 8 november presenteert Disquiet TV vanuit Muziekgebouw aan ’t IJ zichzelf aan de wereld met het multimediale stuk Up-close van componist Michel van der Aa. Op www.Disquiet.TV is deze interactieve stream gratis te volgen. Het enige dat nodig is om een virtuele stoel te reserveren, is een e-mailadres.

Up-close
Up-close is een thrillerachtig multimediaal werk van de Nederlandse componist Michel van der Aa, waarin zich de relatie tussen een jonge celliste op het podium, solocelliste Kaori Yamagami, en een oudere vrouw op het filmscherm zich langzaam ontrafelt. De eerste uitvoeringen van Up-close in Stockholm, Londen, Hamburg en Brussel door Amsterdam Sinfonietta kregen een enthousiast onthaal van pers en publiek. ’Huiveringwekkend mooi’ schreef The Guardian, ‘Een opzwepende dialoog tussen film, elektronica en live muziek,’ aldus het Hamburger Abendblatt. Naast Up-close maken de stukken Imprint, Memo en Oog het componistenportret compleet.

Disquiet TV
Na een jaar vol technische ontwikkelingen en testuitzendingen – van onder anderen Kronos Quartet en Ben Frost – is Disquiet TV klaar voor de eerste publieke uitzending. Geen enkele andere digitale concertzaal laat zijn publiek zo dichtbij deze nieuwe vorm van muziekbeleving komen. Negen camera’s filmen het concert, bezoekers op de site kunnen zelf bepalen via welke camerastandpunten ze het optreden bekijken. Door middel van een chatinterface kunnen zij direct cameramensen aansturen, met elkaar praten of vragen stellen aan performers in backstage-interviews.

Het doel van Disquiet TV is om live hedendaagse muziek op een levendige wijze aan een groter publiek te presenteren. Bezoekers van Disquiet TV worden niet gehinderd door concertetiquette of door mobiele of geografische beperkingen.

Organisatie
Online platform Disquiet TV is gebouwd in samenwerking met ontwerpbureau Grrr en Video Dock. Het is mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten en Buma Cultuur en werkt nauw samen met Muziekgebouw aan ’t IJ.
Artistiek leider: Michel van der Aa
Zakelijk leider: Frank van der Weij
Artistiek producent: Shane Burmania

In het kort:
Disquiet TV
Up-close gespeeld door Amsterdam Sinfonietta in Muziekgebouw aan ’t IJ
Online uitzending begint om 20:10 uur
Aanmelden via site, beperkte plaatsen

www.disquiet.tv  | www.muziekgebouw.nl