Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Januari 2013

11

januari
2013

BLØF en Vyclone winnen Interactive Awards 2013

BLØF en Vyclone zijn de winnaars van de Interactive Awards 2013. BLØF won de Artist Award, de prijs voor de band met het meest innovatieve, online marketing concept. De Company Award, de prijs voor het bedrijf met de meest onderscheidende en vernieuwende manier van muziek aanbieden ging naar Vyclone. De Interactive Awards zijn een initiatief van Eurosonic Noorderslag, theFactor.e en Buma Stemra.

Jury quote over winnaar BLØF:

“ We thought that something that connected physical products and the real world with a mobile / digital device created a truly interactive experience. “

Jury voorzitter Stephen O’Reilly – (Mobile Roadie)

Jury quote over winnaar Vyclone:

“ The best presentation during the pitches of all the tech companies. Vyclone is an engaging way to harness an artists audience at a live event and enable artists to connect with their fans like never before and see a show from all angles.”

Jury voorzitter Stephen O’Reilly – (Mobile Roadie)

Meer informatie over de winnaars en de andere genomineerden is hier te vinden.

 

De uitreiking
De Interactive Awards zijn voor de zesde keer uitgereikt tijdens de Eurosonic Noorderslag Conferentie in de Oosterpoort in Groningen. De genomineerde artiesten en bedrijven zijn eerst ondervraagd over hun business model tijdens de ‘Enterrogation’ waarna ze zichzelf aan de juryleden presenteerden. Dit jaar bestond de onafhankelijke jury uit: Virginie Berger (DBTH), Thijs Helfrich (Wild Sea/theFactor.e), Stephen O’Reilly (Mobile Roadie), Bram de Wijs (Only Seven Left), Kajal Gayadien (Buma/Stemra).

Over de Interactive Awards
De Interactive Awards zijn een initiatief van Buma/Stemra, Eurosonic Noorderslag en theFactor.e. TheFactor.e is tevens hoofdsponsor van Eurosonic Noorderslag en ontwikkelde en beheerde de website van deze editie. Met de Artist Award worden acts gestimuleerd in het maken van opvallende, interactieve campagnes en bijzondere online initiatieven. De Company Award stimuleert inspirerende, interactieve muziekportals die de auteursrechten in acht nemen.