Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Mei 2016

24

mei
2016

BMIM 2016: Druk bezochte marktplaats voor componisten en media

De zesde editie van Buma Music in Motion, de jaarlijkse internationale conferentie die zich richt op innovatief gebruik van muziek in film, games, televisie en commercials, mocht zowel nationaal als internationaal op een grote belangstelling rekenen. In de Tolhuistuin Amsterdam kwamen vandaag ruim 400 mediacomponisten, -producenten en creatieven uit binnen- en buitenland samen om te netwerken en zaken te doen. De conferentie is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen marktplaats met veel ruimte voor matchmaking.

Buma Music in Motion en het Nederlands Film Festival werken al een aantal jaar samen. Vandaag is de intentie uitgesproken om deze relatie te verdiepen en zich gezamenlijk in te zetten om verbindingen te leggen tussen filmmakers en de muzieksector. Het succesvolle matchmakingprogramma zal ook daar worden ingezet, gericht op samenwerking tussen regisseurs, producenten en componisten voor scripts waar nog geen muzikale invulling voor is. De samenwerking zal verder worden toegelicht op het Nederlands Film Festival, dat plaatsvindt in september.

Roel Pothoven wint BMIM New Talent Award 2016
Buma Music in Motion zet jaarlijks nieuw talent in de schijnwerpers met de BMIM New Talent Award. Young professionals en studenten compositie en/of sound design voor media werden uitgedaagd hun beste werk in te zenden van het afgelopen jaar, waarna een vakjury de inzendingen heeft bekeken. Roel Pothoven (Rotterdam, 25 jaar) heeft dit jaar de BMIM New Talent Award gewonnen met muziek voor een tv-commercial. Uit het juryrapport: “Een opzwepend, humoristisch en ritmisch erg sterk stuk. Een betere compositie voor deze spot bestaat niet.” De jury bestond dit jaar uit componist Andre Ettema (The Solos), regisseur Jon Karthaus (Johnnywood/film ‘Homies’), producent Christine Anderton (HALAL) en muzikant en producer Onno Smit van Beans & Fatback en Lefties Soul Connection.

Breaking Bad en Downton Abbey
Sprekers op Buma Music in Motion 2016 waren onder anderen Andy Lykens (music specialist bij Netflix), Amerikaanse componist Dave Porter (Breaking Bad, Better Call Saul en The Blacklist), John Lunn (componist Downton Abbey), filmproducent Kaja Wolffers (NL Film. Nieuw onderdeel waren de One On One Sessions waarin bezoekers de kans kregen om in korte sessies de sprekers te ontmoeten. Precies tachtig gesprekken hebben er plaatsgevonden met zestien regisseurs, producenten, componisten en sprekers van BMIM.

Meer informatie is te vinden op www.buma-music-in-motion.nl

Buma Music in Motion is een initiatief van Buma.