Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

September 2013

19

september
2013

Boekingskantoor Jan Vis en Nico Silvius winnen Buma NL Award

Jan Vis artiesten en evenementen en Nico Silvius vallen in de prijzen bij het Buma NL evenement in Den Bosch. Bureau Jan Vis wint de award in de categorie ‘Beste boeker’ en Nico Silvius in de categorie ‘Media’.

Tijdens de uitreiking door Buma Cultuur directeur Frank Helmink noemde hij Jan Vis artiesten en evenementen een icoon in de Nederlandse muziekgeschiedenis. “De geschiedenis van het bedrijf leest als een biografie van de Nederlandse muziekhistorie. Opgericht in 1963 door Jan en Mieke Vis halen ze legendarische artiesten als The Rolling Stones, Pink Floyd, Fats Domino en The Kinks naar Nederland. Daarnaast is het moeilijk een Nederlandse artiest te vinden die niet vroeg of laat door Jan Vis vertegenwoordigd is.” Albert West mag daarbij niet onvermeld blijven. Voor hem verzorgen ze bij Jan Vis al 49 jaar het management en de boekingen. Daarnaast roemt Helmink de familie Vis ook als jarenlange voorvechters voor het incasseren van auteursrechten bij optredens door boekers.

Nico Silvius is absoluut toonaangevend op het gebied van regionale radio. De lijst van radiostations waar hij bij betrokken is, is groot. Momenteel is hij directeur van RadioNL, WaterstadFM en Freez en verzorgt hij de marketing en sales van TV Oranje. “Zijn bijdrage aan het aandeel Hollandse muziek op de Nederlandse radio en TV is van zeer grote waarde. In de muziekindustrie is hij graag gezien omdat hij het brein is achter de zogenaamde regio-plug waar platenmaatschappijen en regionale radiostations elkaar ontmoeten om muziek uit te wisselen”, aldus Buma Cultuur directeur Frank Helmink.

Buma NL is hét evenement voor de Hollandse muziek en wordt jaarlijks gehouden in ‘s-Hertogenbosch. Buma NL bestaat uit een conferentie voor muziekprofessionals en een festival. De opzet is enerzijds om professionals uit de industrie op de hoogte te brengen van wat er speelt en de sector te mobiliseren, te faciliteren en te versterken om uiteindelijk de erkenning voor de Hollandse muziek te vergroten. Anderzijds om het publiek een programma te bieden van bekende namen en nieuw talent uit het Hollandse genre.

Met Buma NL heeft Buma een platform gecreëerd voor de Hollandse muziek, waarbij professionals, publiek en artiesten elkaar ontmoeten en inspireren. Buma NL wordt ondersteund door Sena en geproduceerd door Brand New Live.