Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

December 2018

18

december
2018

Buma Awards keert op 11 maart 2019 terug in Studio 21

Op maandagavond 11 maart 2019 komen Nederlandse componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers bijeen voor de uitreiking van de Buma Awards. Tijdens de jaarlijkse gala-avond, die komend jaar terugkeert in het vertrouwde Studio 21 op het Mediapark in Hilversum, worden de succesvolste mensen achter de hits van het afgelopen jaar onderscheiden. Daarnaast worden onder meer de Buma Gouden Harp, de Lennaert Nijgh Prijs en de Lifetime Achievement Award uitgereikt.

Frank Helmink, Directeur Buma Cultuur: “Muziek uit Nederland doet het erg goed, sterker nog: we doen het steeds beter in Nederland en daarbuiten. En bovendien allang niet meer alleen met elektronische muziek. Het draait bij de Buma Awards niet alleen om het vieren van deze successen, wij vinden dat degenen die hier verantwoordelijk voor zijn, waaronder de tekstschrijvers, onze leden, componisten en hun uitgevers, in de spotlights moeten staan.”

De Buma Awards worden ieder jaar in maart uitgereikt. Tijdens een feestelijke gala-avond worden componisten, tekstdichters en hun muziekuitgevers geëerd met een Buma Award in diverse categorieën. De Buma Awards Nationaal en Internationaal zijn voor de componisten en tekstschrijvers van de meest gedraaide en bestverkochte singles in 2018. Daarnaast worden prijzen uitgereikt in de categorieën Multimedia, Film en Klassieke muziek.

Naast de populariteitsprijzen, worden er ieder jaar ook drie juryprijzen uitgereikt. Zo gaat de Lennaert Nijgh Prijs naar de beste tekstdichter, de Gouden Harp naar de persoon die veel betekend heeft voor de Nederlandse muziek en tot slot wordt de Lifetime Achievement Award uitgereikt aan een componist die uitzonderlijk en langdurig gepresteerd heeft. Vorig jaar namen Huub van der Lubbe, Edwin Evers en Jochem Fluitsma en Eric van Tijn deze prijzen in ontvangst.