Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Februari 2015

11

februari
2015

Buma Awards op 17 maart 2015

De Buma Awards, de belangrijkste prijzen van de Nederlandse muziekindustrie, worden 17 maart aanstaande uitgereikt. Net als vorig jaar zal er naast de Buma Awards voor Nederlandse componisten, tekstdichters en muziekuitgevers, ook weer een Gouden Harp worden uitgereikt aan iemand die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het promoten van de Nederlandse muziek.

In Studio 21 op het Hilversumse Mediapark, ontvangt gastheer Erik de Zwart de bekendste Nederlandse componisten, tekstdichters en muziekuitgevers voor de uitreiking van deze Nederlandse muziekprijzen. Volgens Buma Cultuur directeur Frank Helmink kunnen we terugkijken op een succesvol jaar voor de Nederlandse muziek: “Je ziet dat het Nederlandse product het goed doet in eigen land én over de grens. Niet alleen dankzij DJ’s als Armin van Buuren en Tiësto, die dit jaar zelfs een Grammy won, maar ook bands en artiesten als The Common Linnets, Mr. Probz en Kensington hebben eraan bijgedragen dat de exportwaarde van de Nederlandse muziek opnieuw is gestegen.”

Net als vorig jaar worden de Buma Awards uitgereikt in een aantal categorieën:
De Buma Awards Nationaal en Internationaal zijn voor de componisten en tekstdichters van de best verkochte singles in 2014. Ook is er op het Buma Award Gala weer een prijs voor de meest succesvolle filmmuziek. Daarnaast bepaalt een deskundige jury de winnaar van de Lennaert Nijgh Prijs voor de beste tekstdichter.
Tenslotte worden twee overkoepelende prijzen uitgereikt: de Lifetime Achievement Award voor een componist die een belangrijke stempel heeft gedrukt op de Nederlandse muziek en de Gouden Harp voor een persoon die veel heeft betekend voor het nationaal en internationaal promoten daarvan. Vorig jaar wonnen respectievelijk Robbie van Leeuwen (Shocking Blue) en producent John de Mol deze twee prijzen.