Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

December 2017

20

december
2017

Buma Awards op 5 maart uitgereikt in Theater Amsterdam

Op maandagavond 5 maart komen Nederlandse componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers weer samen voor de uitreiking van de belangrijkste prijzen van de Nederlandse muziekindustrie, de Buma Awards. Tijdens de jaarlijkse gala-avond, die komend jaar voor het eerst plaatsvindt in Theater Amsterdam, worden de succesvolste mensen achter de hits van het afgelopen jaar onderscheiden met prestigieuze prijzen. Daarnaast worden een Buma Gouden Harp, de Buma Filmmuziek Award, de Lennaert Nijgh Prijs en een Lifetime Achievement Award uitgereikt. Erik de Zwart is deze vijfde editie van het Buma Awards gala wederom gastheer.

Frank Helmink, Directeur Buma Cultuur: “Voor Buma is dit niet alleen het jaarlijkse moment om de grote successen van Nederlandse muziek te vieren, het is ook het moment om aan iedereen te laten zien wie de mensen zijn die de muziek schrijven waar we allemaal van genieten. Dit zijn lang niet altijd dezelfde mensen die op het podium staan!”

Elk jaar in maart worden de Buma Awards uitgereikt. Tijdens een feestelijke gala-avond worden componisten, tekstdichters en hun muziekuitgevers geëerd met een Buma Award in diverse categorieën. De Buma Awards Nationaal en Internationaal zijn voor de componisten en tekstschrijvers van de meest gedraaide en bestverkochte singles in 2017. Tevens worden prijzen uitgereikt in de categorieën Vormgeving Radio, Vormgeving TV, Reclamemuziek en de Buma Classical Award. Daarnaast eert Buma de muziek geschreven voor de meest succesvolle Nederlandse film en bepaalt een deskundige jury de winnaar van de Lennaert Nijgh Prijs voor de beste tekstdichter. Tenslotte, worden twee overkoepelende prijzen uitgereikt: de Lifetime Achievement Award voor een componist die uitzonderlijk en langdurig gepresteerd heeft en de Gouden Harp voor een persoon die veel heeft betekend voor de Nederlandse muziek. Vorig jaar namen respectievelijk Hans van Hemert en Frits Spits de prijzen in ontvangst.

Uiterlijk 8 januari werk inzenden
Componisten en muzikanten die in opdracht componeren worden vanaf nu uitgenodigd hun beste werken uit 2017 in te zenden via woobox.com/u2iv69 om kans te maken op een Buma Award Radio-, Televisievormgeving of Reclamemuziek. De inzendingen dienen 8 januari 2018 binnen te zijn.