Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Oktober 2016

26

oktober
2016

Buma Brass Award 2016 voor Rob Goorhuis

De Buma Brass Award en Buma Brass Award Internationaal worden jaarlijks toegekend aan personen die een grote en positieve bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de blaasmuziek in Nederland en daarbuiten. Deze selectie en voordracht van kandidaten vindt plaats in nauw overleg met het RIC (Repertoire Informatie Centrum). De Buma Brass Award wordt dit jaar uitgereikt aan Rob Goorhuis. De Internationale versie is voor de Belgische componist Kevin Houben.

De uitreiking vond plaats tijdens een HRFSTWND-concert door Wilhelmina Glanerbrug en het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (A Diamond for Parker) in Muziekcentrum Enschede op zondag 23 oktober.

Rob Goorhuis dankt zijn uitverkiezing o.a. aan het grote en wereldwijd als hoogstaand gekwalificeerde oeuvre dat hij inmiddels achter zijn naam heeft staan. Zijn compositie A Diamond for Parker is volgend jaar verplicht werk tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Daarnaast heeft Goorhuis van diverse orkesten voor dit evenement al weer opdrachten gekregen voor nieuwe composities, die tijdens het WMC hun wereldpremière zullen beleven.