Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

September 2015

10

september
2015

Buma en het Nederlands Film Festival slaan opnieuw de handen ineen

De samenwerking tussen Buma en het Nederlands Film Festival die vorig jaar is gestart, wordt ook dit jaar voortgezet. Samen willen de organisaties meer aandacht geven aan het Nederlandse filmproduct en de muziek die daarin een essentiële rol speelt. De eerste Nationale Film Conferentie is de plek waar vakgenoten uit film en muziek elkaar ontmoeten.

De veelheid aan bijeenkomsten, discussies, pitches, lezingen en workshops die traditiegetrouw tijdens het Nederlands Film Festival plaatsvinden, worden dit jaar zo veel mogelijk gebundeld in de Nationale Film Conferentie. Een tweedaagse conferentie over de State-of-the-Art van de Nederlandse film- en televisiesector.

De eerste Nationale Film Conferentie staat in het teken van het hoofdthema Grenzeloos Nederlands en agendeert de internationale ontwikkeling en potenties van de Nederlandse film en zijn makers. Met presentaties, workshops en case studies waarbij vooral de makers – uit binnen- en buitenland – aan het woord zijn. Het accent op de tweede dag van de conferentie ligt op talent – van aanstormende tot gerenommeerde makers – én op distributie en vertoning. Door een groot aantal bijeenkomsten in twee dagen tijd op één locatie – TivoliVredenburg – te laten plaatsvinden en (deels) in samenwerking met diverse branche- en belangenorganisaties, wil het festival de interactie tussen de deelnemers bevorderen, ook in informele zin.

Op maandag is er ook uitgebreid aandacht voor muziek tijdens de masterclass Componeren voor internationale film- en tv producties. In een interview met Fons Merkies (Code M, Cloaca, The Commune (Thomas Vinterberg)) en Vidjay Beerepoot (Trippel Trappel, De Poel) wordt gesproken over het internationaal werken als filmcomponist (best practices; hoe blijf je trouw aan artistieke principes, en verschillen in smaak en vrijheid). Gespreksleider Lotje IJzermans, organisatie Dutch Film Composers i.s.m. Buma Cultuur.
Ma. 28-9 15:30-16:45 TivoliVredenburg – Pandora

Het volledige programma van de eerste Nationale Film Conferentie is te vinden op
filmfestival.nl/profs_nl/festival-2015/nationale-film-conferentie