Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Juni 2014

24

juni
2014

Buma Music Academy band neemt nummer op met Lange Frans

Het zal je maar gebeuren: onder aanvoering van Lange Frans je eigen nummer opnemen. Voor de muziektheaterklas van het Dendron College uit Horst werd die wens werkelijkheid. Hun zelfgeschreven nummer ‘Welcome to my Castle’ werd vandaag door de 9-koppige band van de klas professioneel opgenomen. Lange Frans begeleidde het project vanuit de Buma Music Academy.

Alle ingezonden tracks waren tijdens de Buma Music Academy op het radiostation van MyRadio te beluisteren en iedereen kon stemmen. Met 7638 stemmen werd het Dendron College de overtuigende winnaar.

Het nummer ‘Welcome to my Castle’ heeft een hedendaagse thematiek en is gebaseerd op tweets uit het Za’atari kamp, een vluchtelingenkamp in Jordanië voor Syrische vluchtelingen. Met het nummer wil de band laten zien dat de kinderen, ondanks de voortdurende dreiging van oorlogsgeweld, het beste proberen te maken van hun leven.

De Buma Music Academy wil de muziekles weer terugbrengen op de middelbare school, in een eigentijdse vorm. Tijdens de lessen doen de leerlingen inspiratie op van professionele artiesten zoals Willie Wartaal, Lange Frans en Shary-An, spelen een popquiz, schrijven zelf songteksten en formeren een eigen schoolact.

De opnamestudio werd ter beschikking gesteld door MyRadio, een online radioplatform met meer dan vijfendertig radiostations in elke muziekstijl.

De Buma Music Academy is een initiatief van Buma Cultuur.