Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Mei 2013

16

mei
2013

Buma Music in Motion onderstreept internationaal karakter

De derde editie van Buma Music in Motion, de jaarlijkse ‘get together’ van de nationale en internationale mediacomponisten, stond in het teken van innovatief muziekgebruik in media als commercials, games, tv en film. In thuisbasis Pakhuis de Zwijger kwamen ruim 250 mediacomponisten en producenten uit binnen- en buitenland samen om te netwerken en zaken te doen, en was er veel ruimte om nieuw talent aan te inspireren.

Ook dit jaar bood de conferentie een spraakmakend programma met inspirerende lezingen, presentaties en discussies. Sprekers waren onder andere music supervisor Gary Calamar van series als Dexter, Six Feet Under en True Blood die vragen te woord stond van Nederlands grootste mediacomponist Stephen Emmer. Artist Brander Josh Rabinowitz die heeft gewerkt met artiesten als Rihanna en Black Eyed Peas en onder meer betrokken was bij grote campagnes van Cover Girl en Dr Pepper, zat samen met Daniel Cross (Adidas, Reebok, Tommy Hilfigger) in een panel om te praten over de samenwerking tussen artiest en merk. DJ Don Diablo was aanwezig om de legal kant van zijn werk te belichten. Sunna Wehrmeijer (componist voor o.a. Robin Hood, The Grey en Prometheus) en Vidjay Beerepoot (componist voor o.a. How To Train Your Dragon en ASCAP) waren Nederlandse afgevaardigen die succesvol zijn in Hollywood. Tevens waren alle grote kopstukken uit de Nederlandse sector naar Buma Music in Motion gekomen om creaties te bespreken en ervaringen uit te wisselen.

Naast het creëren van een ontmoetingsplek en zakenplatform is een belangrijk speerpunt van BMIM het in de schijnwerpers zetten van nieuw talent. Middels een landelijke competitie werd studenten gevraagd een score te maken voor de commercial “Werken bij de Luchtmacht” of de korte film “Bosco’s Guitar”. De twee beste werken werden uiteindelijk beloond met de BMIM Talent Award.
Tijdens de Award show kregen Jan Garritsen en Bob Thole de Talent Award uitgereikt. De derde editie van Buma Music in Motion werd met showreels van internationale awards winnende mediamuziek en spectaculaire visuals succesvol afgesloten.

Kijk voor meer informatie www.buma-music-in-motion.nl

Buma Music in Motion is een initiatief van Buma.