Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Juli 2017

25

juli
2017

Buma Music meets Tech looft 5000 euro uit aan veelbelovende start-up

Belangrijke technologische ontwikkelingen als Blockchain en Artificial Inteligence worden vaak in verband gebracht met – of gezien als de redding van de muziekindustrie. Omdat buzzwoorden weinig betekenen zonder daadwerkelijke toepassingen, looft Buma Music meets Tech 5000 euro uit aan de meest veelbelovende start-up.

Buma Music meets Tech is een initiatief van  Buma/Stemra, dat met dit platform duidelijk wil maken dat het nieuwe technologieën en vooruitgang omarmt. De auteursrechtenorganisatie neemt ook deel aan Blockchain initiatieven als het Open Music Initiative.

De afgelopen jaren was Buma Music meets Tech al verantwoordelijk voor diverse pitchprogramma’s en inhoudelijke panels op Buma initiatieven Eurosonic Noorderslag en Amsterdam Dance Event. Tot eerdere deelnemers behoren inmiddels toonaangevende bedrijven als Ticketswap en Gigstarter.

In 2017 won GUTS 5000 euro met een ticketing systeem dat Blockchain technologie gebruikt om het eigendom en de eigenschappen van SMART-tickets te registreren. GUTS maakt ticket fraude onmogelijk. Het ticket kan alleen worden gekocht (en verkocht) tegen een vaste prijs, er kunnen dus geen woekerwinsten meer worden gemaakt met tweedehands tickets door zwarthandelaren.

De basisvoorwaarden voor deelnemende start-ups zijn onder meer dat het om een innovatief concept moet gaan, een meerwaarde heeft voor de muzieksector met respect voor Auteursrecht en een concreet business plan kan aanleveren. Start-ups kunnen zich tot december 2017 aanmelden.

Over Buma Music meets Tech
Buma Music meets Tech is opgezet door Buma/Stemra om start-ups te ondersteunen en laten groeien. Het innovatieplatform is op Eurosonic Noorderslag en Amsterdam Dance Event verantwoordelijk voor pitch- en conferentieprogramma’s over innovatie.