Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Januari 2018

16

januari
2018

Buma Music in Motion onder meer over de muziek in Call of Duty WWII, best verkochte game 2017

BMIM maakt datum 2018 en eerste sprekers bekend

Buma Music in Motion, de conferentie over innovatief gebruik van muziek in film, games, televisie en commercials vindt plaats op woensdag 23 mei 2018 in de Tolhuistuin in Amsterdam. De achtste editie van het evenement biedt een uitgebreid programma met workshops, keynotes, levendige discussies en een New Talent Award. De eerste bevestigde spreker is Brandon Young, Sr. Director Music Affairs bij Activision, een van de grootste computerspellenuitgevers van de wereld, bekend van onder meer Guitar Hero, Call of Duty-serie, DJ Hero, Tony Hawk en World of Warcraft spellen. Young is bij het game bedrijf verantwoordelijk voor alles wat met muziek te maken heeft, voor zowel de games zelf als de trailers: van samenwerken met de ontwikkelaars tot het vinden van componisten voor de scores, van het zoeken van de juiste songs tot het maken van partnership deals met artiesten. Hij praat samen met componist Wilbert Roget over het componeren voor videogames en met name hun samenwerking voor de best verkochte game van 2017: Call of Duty WWII. Roget is tevens bekend van zijn scores voor onder meer Lara Croft and the Temple of Osiris en Beyond Libra. De komende weken zullen meer sprekers bekendgemaakt worden.

Buma Music in Motion heeft zich ontwikkeld tot een evenement dat zowel nationaal als internationaal op een grote belangstelling mag rekenen. In Tolhuistuin Amsterdam komen jaarlijks ruim 450 mediacomponisten, -producenten en creatives uit binnen- en buitenland samen om te netwerken en zaken te doen, waarbij veel ruimte is voor nieuw talent om te inspireren. Naast het event in mei is BMIM het gehele jaar zichtbaar op evenementen als het Nederlands Film Festival, International Film Festival Rotterdam, Eurosonic Noorderslag en Musexpo Los Angeles om daar de belangrijke rol van muziek binnen media te promoten.

Tickets voor Buma Music in Motion, tegen het voordelige Early Bird tarief van €50,- zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.buma-music-in-motion.nl.

Buma Music in Motion
The event on music and business innovation in the creative industries

Woensdag 23 mei 2018, Tolhuistuin, Amsterdam www.buma-music-in-motion.nl