Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

April 2015

23

april
2015

Buma NL 2015: nu voor álle populaire Nederlandstalige muziek

Maandag 14 september komen Nederlandse artiesten, muziekprofessionals, boekers en liefhebbers weer samen op De Parade in ‘s-Hertogenbosch voor Buma NL, het grootste event voor de Hollandse muziek. Dit jaar kent Buma NL een aantal opvallende wijzigingen: het evenement krijgt een bredere insteek naar álle Nederlandstalige muziek, in Sterren.nl is een nieuwe mediapartner gevonden en de dag verhuist van de donderdag naar de maandag. Ook de entreeprijzen zijn flink verlaagd.

Volgens Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur, blijft de opzet van de zesde editie van het event in basis ongewijzigd: “Het wordt weer een ontspannen dag waar Nederlandse artiesten, muziekprofessionals, boekers en liefhebbers inspiratie op kunnen doen, kennis delen en elkaar kunnen ontmoeten.”

De deelnemers kunnen net als voorgaande jaren overdag aanschuiven bij interactieve panelbijeenkomsten over actuele en relevante onderwerpen waarbij iedereen volop kan meediscussiëren. Het conferentiegedeelte wordt afgesloten met het demopanel waarbij een vakjury kiest welke demo beloond gaat worden met een geldprijs van 2500 euro. Daarnaast vinden op diverse podia op De Parade optredens van nieuwe en gevestigde Nederlandstalige artiesten plaats. De dag wordt traditioneel besloten met een feestelijke awardshow. Om het evenement voor zoveel mogelijk mensen uit de branche toegankelijk te maken, is de toegangsprijs verlaagd tot 20 euro.

Verbreding naar alle Nederlandstalige muziek
Ondanks het grote succes van het evenement in de afgelopen jaren, was het volgens Helmink tijd voor een verbreding van Buma NL: “De scheidslijn tussen volkse en Nederlandstalige muziek wordt steeds diffuser en daarnaast zien we dat de Nederlandstalige markt het nu wat lastiger heeft. Goede reden vonden we, om de insteek te verbreden zodat Buma NL voor álle Nederlandstalige artiesten een rol kan spelen: van Nielson tot Frans Duijts.”

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu opgeven voor Buma NL op maandag 14 september en de aansluitende awardshow. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 20 euro via www.buma.nl