Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

April 2016

14

april
2016

Buma NL op Derde Dinsdag van September

20 september krijgt dit jaar een extra oranje tintje. Als op de traditionele derde dinsdag van september de Gouden Koets door de Haagse binnenstad rijdt, verzamelen zich op de Parade in Den Bosch weer artiesten, componisten, tekstschrijvers, muziekuitgevers en liefhebbers voor Buma NL, het grootste event voor de Nederlandstalige muziek. Kaarten kunnen vanaf nu worden besteld.

Dat de Nederlandstalige muziek zich in een groeiende belangstelling mag verheugen, bleek al bij de editie van Buma NL vorig jaar, toen het evenement onverwacht snel uitverkocht was.
Volgens Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur, is dat mede te danken aan de verbreding van het evenement naar álle Nederlandstalige muziek: zowel het levenslied als Nederlandstalige pop en rap. Helmink: “Volkse en Nederlandstalige muziek gaan steeds meer in elkaar overlopen. Het genre weet een nieuw publiek te bereiken, publiek dat eerst geen interesse had in Nederlandstalige muziek. En dat is goed voor de industrie. Toch is er voor ons nog veel werk te verrichten, denk bijvoorbeeld aan de naar mijn mening onverminderd geringe aandacht van veel Nederlandse radiozenders voor muziek in onze eigen taal.”

Groot succes was vorig jaar de masterclass over het gebruik van YouTube om liedjes te promoten: er was veel meer belangstelling dan het aantal beschikbare plaatsen. Reden voor de organisatie van Buma NL om deze masterclass dit jaar flink uit te breiden. Helmink: “Online promotie van artiesten wordt steeds belangrijker: het levert exposure op en als veel mensen naar jouw clip kijken, ook geld. Dit jaar gaan we in samenwerking met Google, YouTube en een aantal experts deze masterclass naar een hoger plan tillen. Doel is om een zo groot mogelijke groep geïnteresseerde artiesten wegwijs te maken in de do’s en don’ts van zelfpromotie via YouTube.”

De deelnemers kunnen net als voorgaande jaren overdag netwerken op de ‘Mediaparade’ op het binnenterrein of aanschuiven bij interactieve panelbijeenkomsten waarbij iedereen volop kan meediscussiëren.

Kaarten zijn vanaf vandaag vanaf 20 euro online te bestellen via www.buma.nl.