Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Juni 2017

13

juni
2017

Buma NL promoot álle Nederlandstalige muziek

TivoliVredenburg in Utrecht wordt maandag 2 oktober de nieuwe locatie van Buma NL 2017: dé conferentie en hét festival voor de Nederlandstalige muziek. Artiesten, componisten, tekstschrijvers, muziekuitgevers, labels en muziekliefhebbers kunnen weer een dag lang netwerken en aanschuiven bij interactieve panels, discussies, masterclasses en showcases. Kaarten zijn vanaf nu te bestellen via www.buma.nl/tickets.

Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur, wil behalve de nieuwe, meer centraal gelegen locatie aan het evenement weinig veranderen: “Net als bij de uitverkochte laatste edities kiezen we ook nu weer voor een brede opzet, gericht op álle vormen van Nederlandstalige muziek. Dus zowel het levenslied als Nederlandstalige pop en wat ik zou willen omschrijven als de Nederlandstalige alternatieve muziek, zoals Spinvis en Eefje de Visser.”

Muzikale Snelkookpan
Op 2 oktober zijn er in de diverse zalen van het Utrechtse TivoliVredenburg weer interactieve panels, discussies, masterclasses en showcases. Ook de veelbesproken ‘Muzikale Snelkookpan’ komt terug. Helmink: “De Muzikale Snelkookpan zijn drie mobiele studio’s waar we met een professioneel productieteam en een selectie van talentvolle jonge artiesten in één dag een nummer gaan ‘bakken’ in de categorieën Nederlandstalige Pop, Levenslied en Nederlandstalig Alternatief.”

Informatie en inspiratie
Ook netwerken is populair tijdens Buma NL, maar de deelnemers komen vooral naar het evenement om te worden geïnspireerd en geïnformeerd. Helmink: “Dat doen we ook dit jaar weer met het organiseren van masterclasses en keynote speeches van inspirerende personen. Als voorbeeld noem ik Jesper Hesseling. Jesper is leraar op een basisschool in Beuningen en heeft de grootste particuliere playlist op Spotify met maar liefst 70.000 volgers. Hoe heeft hij dat voor elkaar gekregen?”

Kaarten voor Buma NL zijn vanaf vandaag vanaf €29,95 euro online te bestellen via www.buma.nl/tickets.