Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

November 2013

5

november
2013

Buma ondersteunt Lunapark in Europees muziekproject

Nederlands ensemble Lunapark gaat ondersteund door Buma deelnemen aan het internationaal project voor hedendaags nieuwe muziek New Music: New Audiences (NewAud). Dit internationale project richt zich op de ontwikkeling van nieuwe concertvormen voor hedendaagse klassieke muziek en verenigt 31 van Europa’s belangrijkste nieuwe muziekensembles in een unieke samenwerking. De lijst bevat sinfoniettas, strijkkwartetten, elektro-akoestische ensembles en kamerspelers van Finland tot Kroatië en van Ierland tot Frankrijk.

Het project zorgt tevens voor een impuls aan de uitvoering van Europees repertoire door vele concerten in de diverse landen. Daarvoor is een speciale collectie opgezet van composities ingebracht door de deelnemende ensembles en ondersteunende instellingen zoals Buma Cultuur.

De Nederlandse werken die dit jaar aan de collectie worden toegevoegd zijn voorgedragen door Lunapark en de componistenbonden GeNeCo en Componisten 96. Het betreft werken van Martijn Padding, Mayke Nas, Philemon Mukarno, Vanessa Lann, Danny de Graan en Sinta Wullur.

De 31 ensembles tellen enkele van Europa’s meest getalenteerde muzikanten en nemen deel aan meer dan 50 concerten. Tijdens het NewAud project zullen de 31 NewAud ensembles in verschillende formaties samenwerken en over grenzen heen gaan. Nieuwe spelers ontmoeten elkaar in een creatieve samenwerking. Het resultaat is een aantal unieke concerten overal in Europa.

Voor meer informatie: www.newaud.eu