Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Maart 2016

31

maart
2016

Buma ROCKS! en drie NL bands naar de Global Rock Summit in LA, Dream Theater agent Keith Naisbitt en meer sprekers bevestigd voor conferentie

Op zaterdag 4 juni 2016 vindt in Nijmegen de vierde editie plaats van Buma ROCKS!, the international conference and showcase festival for loud music. Voor het zo ver is bezoekt een delegatie van Buma ROCKS! de Global Rock Summit in Los Angeles, waar ook drie Nederlandse bands zullen optreden, te weten John Coffey, The Charm The Fury en Mandrake’s Monster.

Buma ROCKS! goes USA!
Op 15 en 16 april voltrekt zich in Los Angeles de derde Global Rock Summit. In het Hollywood Roosevelt Hotel ontmoeten mensen werkzaam in de wereldwijde rockindustrie elkaar om ervaringen uit te wisselen op het gebied van label- en publishingdeals, booking, management, festivals, synchs en andere essentiële zakelijke ontwikkelingen. Namens Buma ROCKS! zijn Frank Helmink (directeur Buma Cultuur en initiatiefnemer van Buma ROCKS!) en Janis van Lokven (project manager) op de Global Rock Summit aanwezig. Frank Helmink vertelt op 16 april over Buma ROCKS! en de Nederlandse rockscene in The Live Entertainment Forum: Rockin’ 360 Worldwide. Buma ROCKS! presenteert daarnaast het Keynote interview met Marco Collins, de legendarische rock DJ die gedurende de hoogtijdagen van de grunge voor radiostation KNDD “The End” in Seattle werkte. Collins neemt ook deel aan Buma ROCKS! op 4 juni. Drie Nederlandse bands die indruk maakten met hun showcase in Groningen gedurende Eurosonic Noorderslag afgelopen januari, treden op tijdens de Global Rock Summit: Mandrake’s Monster, The Charm The Fury and John Coffey. Meer info op de Buma ROCKS! website.

Nieuwe panelleden: Keith Naisbitt, Julia Frank, Tjerk Maas en Gunnar Sauermann
Buma ROCKS! presenteert een nieuwe reeks sprekers voor de conferentie op 4 juni in Doornroosje, Nijmegen. Keith Naisbitt werkte met Journey en Kansas, maar ook met Whitney Houston, Michael Bolton en de Bee Gees. Hij wordt gezien als een van de meest doorgewinterde booking agents waar het internationale tournees betreft. Met het kantoor van Agency for the Performing Arts (APA) in Los Angeles als uitvalsbasis, is hij momenteel nauw betrokken bij de wereldwijde avonturen van Dream Theater. Julia Frank is Senior Executive Manager Touring van Wizard Promotions uit Frankfurt, een van Duitslands meest vooraanstaande concertagentschappen. Naast mainstream pop acts, promoot het bedrijf liveshows van Iron Maiden, Kiss, Bon Jovi, Ozzy Osbourne, Metallica en Slayer. Wizard Promotions heeft bovendien oog voor nieuw talent en organiseert in 2016 tournees voor bands als Beartooth, Monolord, Despite Everything en Blood Ceremony. Tjerk Maas kent de Nederlandse heavy scene als weinig anderen. Als zanger van de band Outburst trad hij veelvuldig op, tot op Ozzfest en het Milwaukee Metalfest aan toe. In 1998 startte hij agency Loud Noise, waarmee hij acts vertegenwoordigt als Vandenberg’s Moonkings en Metal Church, naast nieuw talent als Vektor en Noctum. Loud Noise organiseert de festivals Dynamo Metalfest (Eindhoven), Into The Grave (Leeuwarden), Into The Void (Leeuwarden) en Cityrock (Leeuwarden). Gunnar Sauermann is al ruim vijftien jaar medewerker van de Duitse Metal Hammer, schrijft daarnaast ook voor andere metalmedia en is als internationaal promoter sinds tien jaar werkzaam voor het Franse metallabel Season of Mist. Meer over de conferentie op de website.

Buma ROCKS! 2016
Zaterdag 4 juni 2016, Doornroosje (conferentie) en FortaRock (Buma ROCKS! stage)

Buma ROCKS! is algemeen toegankelijk en slaat een brug tussen aanstormend talent in hardrock, metal en verwante stijlen en professionals uit de sector in binnen- en buitenland. Doornroosje in Nijmegen is evenals voorgaande jaren plaats van handeling voor de conferentie. Vier bands treden op onder de vlag van Buma ROCKS! als onderdeel van FortaRock in het Goffertpark op de zaterdagavond. Tickets voor Buma ROCKS! 2016 kosten € 45 en zijn te koop via www.bumarocks.nl.

Ticketprijs Buma ROCKS!: € 45
Ticket is inclusief: Keynote Speech, Panels, Networking Drinks, Trade BBQ en Buma ROCKS! @ FortaRock
Deuren open: 10.00 uur
Aanvang conferentieprogramma: 11.00 uur
De kaartverkoop voor Buma ROCKS! is reeds begonnen via www.bumarocks.nl.
Buma ROCKS! is een initiatief van Buma Cultuur en wordt mede mogelijk gemaakt door MOJO, FortaRock en Doornroosje.