Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

April 2015

1

april
2015

Buma ROCKS! en FortaRock in the City bevestigen At The Gates en Antropomorphia op vrijdagavond 5 juni

Op vrijdagavond 5 juni ben je in één klap up to date met de ontwikkelingen in de heavy muziek. De legendarische Zweedse band At The Gates is namelijk toegevoegd aan de programmering van FortaRock in the City, het avondprogramma na de Buma ROCKS!-conferentie op 5 juni in Doornroosje Nijmegen. Buma ROCKS! is trots om ook de Nederlandse deathmetalband Antropomorphia aan te kunnen kondigen voor de line-up. Daarmee is het festival compleet: Krokodil (uk), Night Fever (dk), Scarred (lux) en Igorrr (fra) waren reeds bevestigd. De Nederlandse afvaardiging namens Buma ROCKS! bestaat verder uit Stream of Passion, Mary Fields en Mandrake’s Monster. Kaarten voor FortaRock in the City kosten € 15 – óf slechts € 5 indien in het bezit van een FortaRock festivalticket. Tickets zijn te koop via www.doornroosje.nl. Met een kaartje voor Buma ROCKS! heb je ook toegang tot FortaRock in the City.

De Zweedse band At The Gates stond in de jaren negentig aan de basis van de fameuze Gothenburg scene en behoort tot een van de grootste vernieuwers in het genre. Deathmetal met veel gevoel voor melodie en hoorbare invloeden uit de New Wave Of British Heavy Metal, thrashmetal en black metal. Vier albums lang bouwden de Zweden aan een carrière voordat ze deze in 1995 afsloten met het legendarische en genrebepalende album ‘Slaughter of the Soul’. Na een stilte van bijna twaalf jaar kwam de band rond zanger Tomas ‘Thumpa’ Lindberg in 2007 weer bij elkaar. De opvolger van ‘Slaughter of the Soul’ heeft in totaal negentien (!) jaar op zich laten wachten. At The Gates heeft met ‘At War With Reality’ (2014) een fraaie brug weten te slaan tussen het verleden en het heden. De plaat voelt als een oude vertrouwde jas, maar wel een die nog lang niet versleten is!

Het Tilburgse Antropomorphia werd al in 1990 opgericht, maar na een paar EP’s en demo’s raakten de bandleden betrokken bij andere projecten (Crustacean, Flesh Made Sin). Ze besloten de band in 1999 voor onbepaalde tijd stil te leggen, om in 2009 als een feniks uit de as te herrijzen. In 2012 verscheen het eerste echte album, ‘Evangelivm Nekromantia’, uitgebracht door Metal Blade Records en in 2014 gevolgd door ‘Rites ov Perversion’. Snoeiharde old-school deathmetal die doet denken aan de gouden jaren van Nederlandse bands als Asphyx, Gorefest, Thanatos, Altar en Sinister. De muziek én de extreme thema’s in teksten, artwork en video’s leverden de band shows op grote festivals als Neurotic Deathfest en Extremefest op. “Onze vorm van extreme metal komt het best tot zijn recht op grotere festivals”, aldus drummer Marco Stubbe. “Nederland heeft er daar maar een paar van. Een land als Duitsland biedt hier veel mogelijkheden en heeft tegelijkertijd een grotere afzetmarkt. Aangezien onze muziek überhaupt niet in de hitlijsten terecht komt, voelen wij ook geen restricties om binnen bepaalde landsgrenzen te blijven kijken.”

FortaRock in the City 2015
Met: At The Gates (zwe), Igorrr (fra), Stream of Passion (nl), Krokodil (uk), Mandrake’s Monster (nl), Antropomorphia (nl), Night Fever (dk), Mary Fields (nl) en Scarred (lux)
Vrijdagavond 5 juni 2015
Doornroosje, Nijmegen
Ticketprijs: € 15 of € 5 (indien in het bezit van een FortaRock festivalticket)
Deuren open: 19.00 uur
Aanvang: 20.00 uur
Kaartverkoop via www.doornroosje.nl.

Met een kaartje voor Buma ROCKS! heb je ook toegang tot FortaRock in the City. Voor meer informatie over Buma ROCKS!: www.bumarocks.nl.

FortaRock in the City wordt georganiseerd door FortaRock, Mojo Concerts, Doornroosje en Buma ROCKS!