Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Januari 2016

12

januari
2016

Buma ROCKS! kondigt Heidevolk aan voor 4 juni, alle activiteiten tijdens Eurosonic Noorderslag, early bird tickets te koop tot 1 februari

De vierde editie van Buma ROCKS!, the international conference and showcase festival for loud music, vindt plaats op zaterdag 4 juni 2016. Het event is algemeen toegankelijk en slaat een brug tussen aanstormend talent in hardrock, metal en verwante stijlen en professionals uit de sector in binnen- en buitenland. Doornroosje in Nijmegen is evenals voorgaande jaren plaats van handeling voor de conferentie. Vier bands treden op onder de vlag van Buma ROCKS! als onderdeel van FortaRock in het Goffertpark op de zaterdagavond. De Early Bird tickets voor Buma ROCKS! 2016 kosten € 35 en zijn tot 1 februari te koop via www.bumarocks.nl.

Heidevolk toegevoegd aan avondprogramma
Nieuwe naam in de Buma ROCKS! line-up is Heidevolk. Deze band afkomstig uit Gelderland speelt een combinatie van folk en metal. Hun teksten zijn woeste, epische verhalen gezongen in het Nederlands, gebaseerd op Gelderse sagen en legenden. Op hun twee recente albums Velua en Batavi, uitgebracht door het Oostenrijkse label Napalm Records, ligt de nadruk op metal en zijn de folkelementen (violen en fluiten) minder prominent te horen dan in de vroege songs. De Limburgse death/thrashmetalband Legion Of The Damned werd al in december aangekondigd. Om het tienjarig bestaan te vieren, zal de band op het Buma ROCKS! podium een integrale uitvoering geven van debuutalbum Malevolent Rapture. FortaRock zelf maakte daarnaast de komst van Within Temptation en Gojira bekend voor de zaterdagavond.

LOUD & PROUD, Heavy Panel en de Buma ROCKS! tafelvoetbalcompetitie @ ESNS
Buma ROCKS! is goed aanwezig op Eurosonic Noorderslag in Groningen deze week. Op vrijdag 15 januari presenteert Buma ROCKS! van 17.00 tot 20.00 uur LOUD & PROUD met topbands John Coffey, Mandrake’s Monster en The Charm The Fury, in het fraaie Lola aan de Pelsterdwarsstraat 11 tussen 17.00 en 20.00 uur. De ultieme heavy netwerkbijeenkomst!
?Zaterdag 16 januari vindt tijdens de conferentie het Heavy Panel plaats van 12.00 tot 13.00 uur. Vier ervaringsdeskundigen gaan met elkaar in gesprek over radio en heavy muziek, te weten Wilbert Mutsaers, zes jaar lang zendermanager van NPO 3FM, NPO Radio 6 Soul & Jazz en FunX, Pete Da Bomber, de helft van het Vlaamse heavy-DJ-duo Goe Vur In Den Otto, bekend van festivals en Studio Brussel, Metal Mike, de man achter metalblad Aardschok en het gelijknamige internetradiokanaal, en ten slotte Daniel Regan, manager van Epica.
En dan is er nog de traditionele tafelvoetbalcompetitie in de Oosterpoort, gedurende de pauzes tussen de diverse panels en keynote speeches. Dit jaar gesponsord door Buma ROCKS!!

Buma ROCKS! 2016
Zaterdag 4 juni 2016, Doornroosje (conferentie) en FortaRock (Buma ROCKS! stage)

Early Bird ticket (8 december 2015 t/m 31 januari 2016): € 35.
Regulier ticket (vanaf 1 februari): € 45.
Ticket is inclusief: Keynote Speech, Panels, Networking Drinks en Buma ROCKS! @ FortaRock
Deuren open Buma ROCKS!: 10.00 uur
Aanvang Buma ROCKS!: 11.00 uur
De kaartverkoop voor Buma ROCKS! is reeds begonnen via www.bumarocks.nl.
Buma ROCKS! is een initiatief van Buma Cultuur en wordt mede mogelijk gemaakt door MOJO, FortaRock en Doornroosje.