Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

April 2016

25

april
2016

Buma ROCKS! op Radio Veronica, laatste sprekers bevestigd voor conferentie, Buma ROCKS! op de Global Rock Summit in LA

Op zaterdag 4 juni 2016 vindt in Nijmegen Buma ROCKS! plaats, the international conference and showcase festival for loud music. Ter gelegenheid hiervan lanceert Radio Veronica vandaag een speciaal internetradiostation. De laatste sprekers voor de conferentie zijn bekend, waarmee het programma voor 4 juni compleet is. Op 15 en 16 april bezocht Buma ROCKS! bovendien de Global Rock Summit in Los Angeles, samen met drie Nederlandse bands.

Buma ROCKS! nu bij Radio Veronica, reprise Heavy Alternative
Met ingang van vandaag, 25 april 2016, is Buma ROCKS! Radio te beluisteren via de website van Radio Veronica. Het non-stop kanaal biedt een gevarieerde selectie aan metal en hardrock van eigen bodem, afgewisseld met nieuw internationaal werk en klassieke tracks van de grote namen uit het genre. Erik de Zwart, Station Director en dj Radio Veronica: “Buma Cultuur en Buma ROCKS! zetten zich in voor nieuw, muzikaal talent uit Nederland, net als Radio Veronica. Bij ons hoor je niet alleen de gevestigde bands maar ook opkomend talent in een programma als Breakthru. Het is daarom fantastisch dat we deze samenwerking hebben.” Op 26 mei staat bovendien een speciale uitzending gepland van Heavy Alternative, gepresenteerd door Frank Helmink en enkele speciale gasten. Tegenwoordig is Helmink directeur van Buma Cultuur, maar Heavy Alternative was midden jaren ‘00 zijn domein op Kink FM. In deze uitzending zal Hibakusha, Buma ROCKS! showcaseband van dit jaar, live optreden en wordt uitgebreid vooruitgeblikt op conferentie en festival op 4 juni.

Buma ROCKS! en Nederlandse bands op de Global Rock Summit
Op 15 en 16 april bezocht een Nederlandse delegatie de derde Global Rock Summit in Los Angeles. In het Hollywood Roosevelt Hotel ontmoetten mensen werkzaam in de wereldwijde rockindustrie elkaar om ervaringen uit te wisselen op het gebied van label- en publishingdeals, booking, management, festivals, synchs en andere essentiële zakelijke ontwikkelingen. Buma ROCKS! presenteerde het Keynote interview met Marco Collins, de legendarische rock-dj uit Seattle. Collins neemt ook deel aan Buma ROCKS! op 4 juni. Project manager Janis van Lokven sprak namens Buma ROCKS! over conferentie en showcases. In het A&R Panel werden tracks besproken van o.a. John Coffey (“Best vocals of the day!”) en Mandrake’s Monster (enthousiaste reactie van producer Howard Benson). Mandrake’s Monster, The Charm The Fury and John Coffey traden op tijdens de Global Rock Summit in SIR Studios.

Panelleden Ben Hylands en Bindu De Knock toegevoegd, panels nu compleet
Met de komst van de Engelse booking agent en manager Ben Hylands en IE advocaat Bindu De Knock is de bezetting van de Buma ROCKS! conferentie compleet. De programmaonderdelen zijn: Keynote speech van Alex Agnew, panel Development of a live act met Keith Naisbitt, Julia Frank, Ben Hylands en Tjerk Maas, masterclass Taking care of Rock Business door Ruud Hoevenaars, panel Playing the media met Marco Collins, Daniel P. Carter, Holger Stratmann en Saïd Al-Haddad, masterclass See you in court door Bindu De Knock, panel Beyond Wacken met Thomas Jensen en Thomas Kreidner en muziekpanel Heavy Track, waarin Nathan Barley Philips, Gunnar Sauermann, Alex Agnew en Daniel P. Carter tracks bespreken van bands die zich aanmeldden voor deelname aan de Buma ROCKS! Showcases. Meer over de sprekers op de website van Buma ROCKS!.

Uitreiking Buma ROCKS! Export Award @ FortaRock
De Buma ROCKS! Export Award zal na de conferentie en voorafgaand aan de Trade BBQ worden uitgereikt op het terrein van FortaRock. Mensen die een kaartje hebben voor Buma ROCKS! hebben allemaal toegang tot deze uitreiking én de BBQ.

Buma ROCKS! 2016
Zaterdag 4 juni 2016, Doornroosje (conferentie) en FortaRock (Buma ROCKS! stage)

Buma ROCKS! is algemeen toegankelijk en slaat een brug tussen aanstormend talent in hardrock, metal en verwante stijlen en professionals uit de sector in binnen- en buitenland. Doornroosje in Nijmegen is evenals voorgaande jaren plaats van handeling voor de conferentie. Vier bands treden op onder de vlag van Buma ROCKS! als onderdeel van FortaRock in het Goffertpark op de zaterdagavond. Tickets voor Buma ROCKS! 2016 kosten € 45 en zijn te koop via www.bumarocks.nl.

Ticketprijs Buma ROCKS!: € 45
Ticket is inclusief: Keynote Speech, Panels, Networking Drinks, Trade BBQ en Buma ROCKS! @ FortaRock
Deuren open: 10.00 uur
Aanvang conferentieprogramma: 11.00 uur
De kaartverkoop voor Buma ROCKS! is reeds begonnen via www.bumarocks.nl.
Buma ROCKS! is een initiatief van Buma Cultuur en wordt mede mogelijk gemaakt door MOJO, FortaRock en Doornroosje.