Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Februari 2018

1

februari
2018

Buma ROCKS! presenteert Death Alley en DOOL op FortaRock 2018

Het is inmiddels traditie dat Buma ROCKS!, the international platform for loud music, verschillende activiteiten ontplooit tijdens metalfestival FortaRock. Op 1 en 2 juni zal het Goffertpark in Nijmegen weer schudden op zijn grondvesten als daar een keur aan heavy acts optreedt, waaronder internationale topnamen als Nightwish, Parkway Drive, Opeth, Meshuggah, Arch Enemy, Baroness, Kreator en Body Count feat. Ice-T. Buma ROCKS! presenteert op zaterdag 2 juni een aantal Nederlandse namen waarvan Death Alley en DOOL de eerste zijn. Tevens organiseert Buma ROCKS! net als voorgaande jaren Heavy Chats, ofwel gespreksrondes tussen Nederlandse acts en professionals uit de internationale loud music business, die speciaal hiervoor worden uitgenodigd.

Goffert Theater
Speciaal voor de Buma ROCKS! activiteiten wordt op zaterdag 2 juni het fraaie Goffert Theater bij het festivalterrein betrokken. Naast Death Alley en DOOL zullen in dit openluchttheater nog twee bands spelen, die via de betreffende sociale mediakanalen bekend zullen worden gemaakt. Het Goffert Theater biedt ruimte voor de Heavy Chats en zal tevens het podium zijn voor enkele Q&A’s. Ook wordt hier de Buma ROCKS! Export Award uitgereikt.

Buma ROCKS! Export Award
De Buma ROCKS! Export Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een band of artiest die binnen de heavy muziek succesvol is in het buitenland. Winnaars waren tot dusver Textures (2017), Within Temptation (2016), Epica (2015) en Adje Vandenberg (2014).

Death Alley en DOOL
De eerste twee acts die namens Buma ROCKS! op FortaRock 2018 zullen spelen zijn Death Alley en DOOL. De melodieuze songs van DOOL’s debuutalbum Here Now, There Then zijn opgetrokken uit dark rock, gothic pop, zwaarmoedige psychedelische rock en metal. Met drie gitaren in de aanslag en geleid door Ryanne van Dorst (Elle Bandita), maakte de Rotterdamse band nog grote indruk tijdens Noorderslag in Groningen in januari. Death Alley stond in 2017 op het piepkleine showcasepodium van Buma ROCKS! op Eurosonic, maar deze band gaat hard richting internationale erkenning. Met een mix van hardrock, punkrock en donkere psychedelische soul brengt de band het beste van Motörhead, Poison Idea en Hawkwind naar boven. Na hun debuut Black Magick Boogieland tekende Death Alley afgelopen jaar een wereldwijd contract met het grote Century Media Records, dat binnenkort het tweede album gaat uitbrengen.

De activiteiten van Buma ROCKS! in het Goffertpark zijn toegankelijk voor iedereen in het bezit van een FortaRock combiticket of een FortaRock dagkaart voor de zaterdag.

Terugblik: Buma ROCKS! @ ESNS 2018
Tijdens Eurosonic Noorderslag in januari was Buma ROCKS! actief betrokken bij ESNS LOUD, de eerste editie van deze deelconferentie gericht op de loud music business in Europa. In club LOLA presenteerde Buma ROCKS! op de vrijdagavond de Nederlandse bands For I Am King, Ulsect en Tusky aan een select gezelschap van managers, booking agents en festival promotors. De avond ervoor waren Sisters Of Suffocation (NL) en Diablo BLVD (BE) in LOLA te zien. Gedurende de conferentie in de Oosterpoort waren de panels Are we evil (enough)? (over strategieën voor de toekomst van de business) en Waar is die doelgroep? – Metal vs Hiphop (over marketingtactieken in deze twee genres) zeer goed bezocht.