Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Mei 2017

4

mei
2017

Buma ROCKS! presenteert Heavy Chats matchmakingsessies tijdens FortaRock In The City op 27 mei

Tijdens FortaRock In The City op 27 mei 2017 in Doornroosje, Nijmegen, organiseert Buma ROCKS! matchmakingsessies onder de naam Heavy Chats. Deze tienminutengesprekken zijn bedoeld voor ambitieuze bands, componisten, managers, booking agents en festival promotors in rock, metal en punk, die aanwezig zijn op FortaRock In The City. Iedereen met een ticket voor het festival kan zich aanmelden voor een Heavy Chat tussen 17.30 and 18.15 uur. Wissel onder vier ogen van gedachten over je muziek en je carrière in de muziekbusiness met een, twee of drie heavy music professionals uit de lijst hieronder.

Meld je aan via de website van Buma ROCKS! met deze link.

Roman Hödl (AU) is een booking agent en manager uit Wenen. Hij is lange tijd werkzaam geweest in Nederland, waar hij nog steeds verantwoordelijk is voor de Eindhoven Metal Meeting. Met zijn bedrijf District 19 werkt hij voor metal bands over de hele wereld. Enkele van zijn Nederlandse acts: Asphyx, Sinister, Bodyfarm, Distillator en Izegrim. Internationaal: Aeternus, Flotsam & Jetsam, Necrophobic, Impaled Nazarene. Naast de Eindhoven Metal Meeting is Roman de drijvende kracht achter festivals Vienna Metal Meeting en Stockholm Slaughter.

Jan-Martin Jensen (NO) is mede-eigenaar en boeker van het Inferno Metal Festival in Oslo, Noorwegen, sinds 2001 een van de grootste festivals voor extreme metal in Europa. Jan-Martin promoot en boekt shows gedurende de rest van het jaar met zijn eigen bedrijf Radar Booking, dat o.a. de Noorse black metal pioniers Mayhem exclusief vertegenwoordigt in Scandinavië.

Lulu Davis (UK) is bandmanager, publiciste en eigenaar van Incendia Music in Engeland. Ze is al zes jaar druk met het zoeken en pushen van nieuw rock- en metaltalent. Ze is genoemd in de longlist van Music Week’s 30 under 30, en heeft ervaring opgedaan bij Spinefarm Records, Century Media Records in LA, Mascot Label Group, Live Nation en The Noise Cartel, alsmede verschillende grote festivals. Op haar roster staan Brutai, Oceans Of Slumber en Voyager.

Becky Laverty (UK) is jarenlang actief geweest als freelance publiciste voor een keur aan platenlabels, artiesten en festivals. Met haar eigen bedrijf Pioneer Music Press bedient ze een gevarieerde clientèle, waaronder het Nederlandse Roadburn Festival, Prophecy Productions, Tee Pee Records en Damnation Festival in Engeland. Voor Roadburn coördineert zij tevens het side programme en assisteert zij artistiek directeur Walter Hoeijmakers.

Enzo Marangelli (BE) is booking agent bij het in Oostenrijk gevestigde RTN Touring. Met het managen en boeken van de Belgische speedmetalband Evil Invaders zette hij zijn eerste schreden in de business. Niet onverdienstelijk, want de band schopte het tot de grootste Belgische en Nederlandse festivals. Evil Invaders kreeg onderdak bij RTN, waar Enzo zich ook ging bekommeren om diverse andere bands. Momenteel heeft hij een respectabel rijtje namen onder zijn hoede, waaronder Imperial State Electric, Horisont, Kobra and the Lotus, The Vintage Caravan, Warbringer en, natuurlijk, Evil Invaders.

Gunnar Sauermann (DE) heeft een meer dan gemiddelde kennis van archeologie en een graad in Celtic Studies van de Universiteit van Dublin op zak. Hij werkt al meer dan zestien jaar als schrijver voor o.a. Metal Hammer Germany en is daarnaast de Europese promoter voor het toonaangevende Franse metallabel Season of Mist.

Jef Verheijen (BE) begon als lokale organisator en werkte onder meer voor metal festival Graspop. Met zijn eigen kantoor Rock The Fox vertegenwoordigt hij artiesten als The Vintage Caravan (SE), Off The Cross (BE) en popbands Nele Needs A Holiday (BE) en [TULSK]I (BE). In België verzorgt hij de boekingen van DeWolff, Birth Of Joy, Spoil Engine, Storksky, Dead Lord en vele anderen.

Bindu De Knock (BE) werkt als advocaat bij Crosslink Legal in Amsterdam en is gespecialiseerd in Intellectual Property, Music & Entertainment Law. Ze vertegenwoordigt top DJ’s, songwriters, vocalisten en andere creatieven. Ze heeft diverse zaken behandeld in de muziekindustrie. Tevens een actieve muzikant en producer, schreef zij in 2015 Noot Voor Noot, een boek dat copyrightbegrippen verheldert voor muzikanten en juristen een introductie geeft in de muziekterminologie.

Wilfried Damman (NL) managet artiesten sinds een jaar of vijftien. Met zijn bedrijven leidt hij een team van vier managers, met een breed scala aan acts, genres, componisten en overige cliënten. Naast management, doet hij ook boekingen, publishing en consultancy. Wilfried heeft gewerkt met rockacts als Peter Pan Speedrock, The Apers, John Coffey en Destine. Mandrake’s Monster is momenteel een van zijn focusbands.

Buma ROCKS! @ FortaRock In The City
Zaterdag 27 mei, 14.00 – 00.30 uur, Doornroosje, Nijmegen. Met o.a. Heavy Chats matchmakingsessies, The Wheel Of Steel Rock Quiz en optredens van Ulsect, Pelgrim, DOOL, The Charm The Fury, Decapitated, Periphery, Batushka, The Contortionist, Destrage, Noctem. Afterparty: Goe Vur In Den Otto. Kaartverkoop FortaRock in the City via https://www.doornroosje.nl/event/fortarock-in-the-city-2017/.