Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

December 2016

8

december
2016

Buma ROCKS! presenteert Heavy Panel, LOUD & PROUD showcases en de Wheel Of Steel Rock Quiz tijdens Eurosonic Noorderslag 2017

Buma ROCKS!, the international conference and showcase festival for loud music, heeft verschillende activiteiten in petto tijdens conferentie en festival Eurosonic Noorderslag, dat plaatsvindt in Groningen van 11 tot 14 januari 2017. ESNS-delegates met contacten in de heavy music scene doen er goed aan om binnen te lopen bij het Heavy Panel in de kelder van de Oosterpoort op donderdagmiddag. Doe mee aan de Wheel Of Steel Rock Quiz in de pauzes tussen de panels door en bezoek de LOUD & PROUD showcases in club LOLA op vrijdag.

Buma ROCKS! presents Heavy Panel: Booking metal to the masses
In het Heavy Panel op donderdagmiddag laten booking agents uit Nederland, Duitsland en België hun licht schijnen op de weg naar succes in de wereld van metal en hardrock. Hoe denken zij over promotie, image en waar liggen hun prioriteiten? How do they get the music to the masses?
De panelleden:
John Julio Sprich (DE), mede-oprichter en programmeur van het Euroblast Festival in Keulen. Tevens een van de bedenkers van The Euroblast Collective, een netwerk van artist managers, PR specialisten en boekers in progressive rock en metal. Als artist manager werkt John met bands als VOLA (DK), The Algorithm (FR) en Humanity’s Last Breath (SE).
Jef Verheijen (BE) begon in België als lokale organisator en werkte onder meer voor Graspop. Met zijn eigen kantoor Rock The Fox vertegenwoordigt hij artiesten als The Vintage Caravan (SE), Off The Cross (BE) en popband Nele Needs A Holiday (BE). In België verzorgt hij de boekingen van DeWolff, Birth Of Joy, Spoil Engine, Dead Lord en vele anderen.
Wietze Halma (NL) is booking agent bij het Eindhovense Loud Noise Productions. Hij heeft gewerkt aan de programmering van festivals Dynamo Metal Fest, Into The Grave, City Rock en The Sound Of Revolution. Zijn huidige Europese roster omvat bands als Scar Symmetry (SE), Hell (UK), MayaN (NL) en Severe Torture (NL). Wietze is de Nederlandse boeker van onder meer Tarja Turunen (FI).

Buma ROCKS! presents LOUD & PROUD met drie topbands in LOLA!
Voor de tweede keer op rij bouwt Buma ROCKS! een feestje tijdens Eurosonic: LOUD & PROUD vindt plaats op vrijdag de 13e januari tussen 17.00 en 20.00 uur in LOLA, die fijne club aan de Pelsterdwarsstraat 11. Alleen toegang met ESNS polsbandje! Zie killer optredens van niemand minder dan Death Alley en Buma ROCKS!-alumni Paceshifters en Hibakusha. Check de LOUD & PROUD promovideo!

The return of the Wheel Of Steel!
Tijdens Buma ROCKS! 2016 draaide het indrukwekkende Wheel Of Steel om aan te geven welke demo’s werden beoordeeld door een jury bestaand uit heavy music professionals. In de pauzes van de Eurosonic Noorderslag conferentie zal het Wheel het middelpunt vormen van een unieke Rock Quiz, hosted by Buma ROCKS!

Heavy Panel: Booking metal to the masses
Donderdag 12 januari, 16.30 – 17.30 @ Panel Room B7, Oosterpoort, Groningen – Netwerkborrel na afloop!
Buma ROCKS! presents LOUD & PROUD
Vrijdag 13 januari, 17.00 – 20.00 @ Lola, Groningen

LOUD & PROUD, Heavy Panel en het Wheel Of Steel zijn initiatieven van Buma ROCKS!