Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Januari 2015

8

januari
2015

Buma ROCKS! presenteert Heavy Panel op Eurosonic Noorderslag en partnership met LA’s Global Rock Summit

De eerste wapenfeiten ter voorbereiding van de derde editie van Buma ROCKS! liegen er niet om. Zo presenteert het festival volgende week zaterdag 17 januari voor de tweede keer het Heavy Panel op Eurosonic Noorderslag en daarnaast is Buma ROCKS! een intensief partnership aangegaan met evenknie Global Rock Summit. De Global Rock Summit vindt plaats op 24 en 25 april in Los Angeles en Buma ROCKS! op vrijdag 5 juni in de vernieuwde Doornroosje in Nijmegen.

Buma ROCKS! in zee met LA’s Global Rock Summit
Het zat er aan te komen na de wederzijdse interesse in het afgelopen jaar: in 2015 bundelt Buma ROCKS! de krachten met die andere conferentie voor luide muziek, de Global Rock Summit in Los Angeles. Als je allebei als doel hebt het stimuleren en inspireren van de internationale rock community, doe het dan ook samen! Evenals Buma ROCKS! presenteert de GRS panels met spraakmakende namen uit de rockwereld, die hun licht laten schijnen over de stand van zaken in de heavy music business. Artiesten, managers, labels, publishers, agents, promoters, brands en gespecialiseerde media bespreken wat je nodig hebt om naam te maken in heavy rock én in de voorhoede te blijven spelen. Sat Bisla (initiatiefnemer van Global Rock Summit) en Frank Helmink (directeur van Buma Cultuur en initiatiefnemer van Buma ROCKS!) kennen de muziekbusiness door en door en zijn gastspreker op elkaars conferentie. Bovendien bieden beide events een reeks showcase-optredens waarmee opkomend rocktalent aan publiek en conferentiegangers wordt voorgesteld.

Global Rock Summit, 24-25 april, Hollywood Roosevelt Hotel, Los Angeles
Buma ROCKS!, 5 juni, Doornroosje, Nijmegen

Heavy Panel @ Eurosonic Noorderslag
Voor het tweede jaar op rij presenteert Buma ROCKS! het Heavy Panel tijdens de Eurosonic Noorderslag Conferentie in Groningen, en wel op 17 januari. Producers Oscar Holleman en Ronald Prent, boekingstijger Jeps Salfischberger en Paul Dokman, bassist van de snel populair geworden noise rockers Paceshifters, buigen zich over de vraag: wat doe je nadat je een dijk van een plaat hebt afgeleverd, die ook nog eens goed wordt ontvangen door de rock- en metalpers?

Meer over Buma ROCKS! 2015
Volgende week, op 13 januari om precies te zijn, worden meer details bekend over het conferentieprogramma van dit jaar, die op vrijdag 5 juni zal plaatsvinden in new & improved Doornroosje in Nijmegen. Gedurende de feestdagen zijn er al wat mooie grote namen voor onze panels bevestigd, so stay tuned.