Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Mei 2016

23

mei
2016

Buma ROCKS! Radio presenteert Heavy Alternative revisited, uitreiking Buma ROCKS! Export Award tijdens FortaRock

Nog twaalf nachten te gaan tot Buma ROCKS!, the international conference and showcase festival for loud music in Nijmegen!

Buma ROCKS! Radio presenteert Heavy Alternative revisited op 26 mei as.
Op donderdag 26 mei van 20.00 – 22.00 uur zal het legendarische radioprogramma Heavy Alternative, dat van 2000-2006 wekelijks op Kink FM werd uitgezonden door en voor liefhebbers van heavy muziek, nog één keer worden gepresenteerd op online rockstation Buma ROCKS! Radio. De toenmalige dj’s Frank Helmink (tegenwoordig directeur Buma Cultuur) en Peter van der Laan blikken in deze unieke live-uitzending onder meer vooruit naar de evenementen Buma ROCKS! en FortaRock die op 4 en 5 juni plaatsvinden in Nijmegen. De radioshow belooft bijzonder te worden met speciale gasten en live optredens. Zo is de band Hibakusha uit Haarlem te gast, één van de optredende bands op het Buma ROCKS! podium tijdens FortaRock op 4 juni. Non-stop kanaal Buma ROCKS! Radio wordt gehost door Radio Veronica en biedt een gevarieerde selectie aan metal en hardrock van eigen bodem, afgewisseld met nieuw internationaal werk en klassieke tracks van de grote namen uit het genre. Het is te beluisteren via www.radioveronica.nl/player/buma-rocks.

Uitreiking Buma ROCKS! Export Award tijdens FortaRock
Op 4 juni reikt de organisatie van Buma ROCKS! voor de derde keer de Buma ROCKS! Export Award uit aan een Nederlandse artiest of band die in het buitenland veel succes oogst. Deze nog jonge muziekexportprijs werd twee keer eerder overhandigd: in 2014 aan Adje Vandenberg en vorig jaar viel de symfonische metalband Epica de eer te beurt. De Buma ROCKS! Export Award zal na de conferentie en voorafgaand aan de Trade BBQ worden uitgereikt op het terrein van FortaRock. Mensen die een kaartje hebben voor Buma ROCKS! hebben allemaal toegang tot deze uitreiking én de BBQ.

Buma ROCKS! 2016
Zaterdag 4 juni 2016, Doornroosje (conferentie) en FortaRock (Buma ROCKS! stage)

Buma ROCKS! is algemeen toegankelijk en slaat een brug tussen aanstormend talent in hardrock, metal en verwante stijlen en professionals uit de sector in binnen- en buitenland. Doornroosje in Nijmegen is evenals voorgaande jaren plaats van handeling voor de conferentie. Onder de vlag van Buma ROCKS! treden tevens vier bands op zaterdag op tijdens FortaRock op het speciale Buma ROCKS! podium. Tickets voor Buma ROCKS! 2016 kosten € 45 en zijn te koop via www.bumarocks.nl.

Ticketprijs Buma ROCKS!: € 45
Ticket is inclusief: Keynote Speech, Panels, Networking Drinks, Trade BBQ en Buma ROCKS! @ FortaRock
Deuren open: 10.00 uur
Aanvang conferentieprogramma: 11.00 uur
De kaartverkoop voor Buma ROCKS! is reeds begonnen via www.bumarocks.nl.
Buma ROCKS! is een initiatief van Buma Cultuur en wordt mede mogelijk gemaakt door MOJO, FortaRock en Doornroosje.