Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Februari 2016

1

februari
2016

Buma ROCKS! verwelkomt directie Wacken op conferentie, Deense band EVRA toegevoegd aan showcases, inschrijving laatste NL showcase geopend

Op zaterdag 4 juni 2016 vindt in Nijmegen de vierde editie plaats van Buma ROCKS!, the international conference and showcase festival for loud music. Na de presentatie van een Heavy Panel en een succesvolle showcase-avond onder de naam LOUD & PROUD tijdens Eurosonic Noorderslag, maakt Buma ROCKS! nu nieuwe namen bekend voor het event op 4 juni. Als sprekers zijn bevestigd Thomas Jensen en Thomas Kreidner, respectievelijk directeur en hoofd boekingen van Wacken Open Air. De Deense band EVRA is toegevoegd aan de line-up van het Buma ROCKS! podium op FortaRock. Aanmelding voor de laatste Nederlandse showcase tijdens Buma ROCKS! @ FortaRock is mogelijk tot en met 29 februari via de nieuwe website van het event.

De mannen achter Wacken Open Air
Wie Thomas Jensen zegt, zegt Wacken Open Air. Het uitzonderlijk populaire metalfestival begon als een kroegidee van Jensen en zijn vriend Holger Hübner, en is gegroeid van 6 bands/800 bezoekers in 1990 to 158 bands/84.500 bezoekers in 2015. Jensen en Hübner hebben een florerend bedrijf gebouwd op het succes van Wacken, ICS Network genaamd. Hiermee worden andersoortige metalfestivals georganiseerd, waaronder Full Metal Cruise, de Wacken Roadshow, Full Metal Mountain, Wacken Winter Nights en het toekomstige Full Metal Ibiza, maar ook conferentie Hamburg Metal Dayz tijdens het Reeperbahn festival. In 2009 richtte men de Wacken Foundation op, een non-profit stichting die ambitieuze bands en zelfs festivals helpt bij hun ontwikkeling. Thomas Kreidner is hoofd boekingen van Wacken Open Air. Hij is ook een van de boekers van Seaside Touring, een internationaal boekings- en tourkantoor binnen ICS Network. Seaside Touring werkt onder andere met Doro, Endstille, Prong, Morgoth, Saxon, Devil Driver, Iced Earth and Annihilator, naast nieuwere namen als Djerv, Tenside, Steak Number Eight en Dunderbeist.

Deense metalband EVRA komt naar Buma ROCKS!
Sinds 2014 kent Buma ROCKS! een uitwisseling met het Deense showcasefestival When Copenhell Freezes Over, initiatief van Music Export Denmark en metalfestival Copenhell. Op de editie van 30 januari jl. in club VEGA in Kopenhagen speelde de Enschedese band Mandrake’s Monster voor een publiek van rock- en metalfans en een internationale groep professionals uit de heavy muzieksector. Mandrake’s Monster werd door de Denen gevraagd voor deze showcase na hun optreden tijdens Buma ROCKS! 2015. Van de vijf Deense bands die vervolgens optraden is EVRA gevraagd om naar Buma ROCKS! te komen voor een showcase-optreden. Dit jonge vijftal uit Kopenhagen viel op door hun energieke optreden en de manier waarop ze verschillende moderne metalstijlen in hun songs weten te verenigen. EVRA is na Redwood Hill (2014) en Night Fever (2015) de derde Deense band die op Buma ROCKS! te zien is.

Inschrijving laatste showcase Buma ROCKS! @ FortaRock geopend
Na eerdere aankondiging van Legion Of The Damned en Heidevolk, en nu de bevestiging van EVRA voor het Buma ROCKS! Podium @ FortaRock, is er nog één plek te vergeven in het showcaseprogramma. Geïnteresseerde Nederlandse bands kunnen zich tot en met 29 februari inschrijven via de vernieuwde website van Buma ROCKS!. Daar is ook een verslag te lezen van de verschillende activiteiten van Buma ROCKS! gedurende Eurosonic Noorderslag in Groningen: o.a. showcase LOUD & PROUD met John Coffey, Mandrake’s Monster en The Charm The Fury en het Heavy Panel.

Buma ROCKS! 2016
Zaterdag 4 juni 2016, Doornroosje (conferentie) en FortaRock (Buma ROCKS! stage)

Buma ROCKS! is algemeen toegankelijk en slaat een brug tussen aanstormend talent in hardrock, metal en verwante stijlen en professionals uit de sector in binnen- en buitenland. Doornroosje in Nijmegen is evenals voorgaande jaren plaats van handeling voor de conferentie. Vier bands treden op onder de vlag van Buma ROCKS! als onderdeel van FortaRock in het Goffertpark op de zaterdagavond. Tickets voor Buma ROCKS! 2016 kosten € 45 en zijn te koop via www.bumarocks.nl.

Ticketprijs Buma ROCKS!: € 45
Ticket is inclusief: Keynote Speech, Panels, Networking Drinks, Trade BBQ en Buma ROCKS! @ FortaRock
Deuren open: 10.00 uur
Aanvang conferentieprogramma: 11.00 uur
De kaartverkoop voor Buma ROCKS! is reeds begonnen via www.bumarocks.nl.
Buma ROCKS! is een initiatief van Buma Cultuur en wordt mede mogelijk gemaakt door MOJO, FortaRock en Doornroosje.