Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Februari 2012

7

februari
2012

Buma Rotterdam Beats groeit verder in 2012

Buma Rotterdam Beats streeft er naar om, in navolging van haar partnerfestivals Eurosonic Noorderslag en het Amsterdam Dance Event, uit te groeien tot het belangrijkste Europese platform binnen haar eigen genre. Op de tweede editie van Buma Rotterdam Beats kwamen in november 2011 600 conferentiebezoekers uit binnen- en buitenland samen om te netwerken, zaken te doen en kennis uit te wisselen. Het festival trok 3.200 bezoekers. Het totale aantal bezoekers nam met zo’n vijftien procent toe in vergelijking met het debuut in 2010. Artiesten en sprekers waren onder meer soulzanger Charles Bradley, producer Om’Mas Keith, 50 Cent’s dj Whoo Kid, DJ Chuckie, Munchi, Action Bronson, Gers Pardoel, Kraantje Pappie en Sticks.

Op de tweede editie van Buma Rotterdam Beats werd op talloze niveaus met succes verder gewerkt aan het versterken van een internationaal netwerk voor deze wereldwijd zo belangrijke muziekstromingen. Boekers, publishers, managers en artiesten uit binnen- en buitenland spraken over belangrijke thema’s in het veld, sloten deals en ontdekten nieuwe talenten en stromingen. Buma Rotterdam Beats heeft onder meer een signalerende functie. Zo stond op de tweede editie onder andere het groeiende succes van de Nederlandse tropical bass-scene centraal en was een van de headliners rapper Kraantje Pappie die inmiddels een alom lovend ontvangen debuut uitbracht. De rapper uit Groningen hield aan zijn daverende liveoptreden op het festival onder meer een optreden op het Tsjechische festival Hip Hop Kemp over.

De Britse hiphopsensatie Piff Gang noemde het optreden op Buma Rotterdam Beats in een interview met MTV ‘ons hoogtepunt van het jaar’. De boeking betekende voor de in Londen veelbesproken rappers een eerste doorbraak naar een internationaal publiek. De Amerikaanse rapper Action Bronson trad tijdens het festival voor het eerst op in Nederland en kreeg ter plekke nieuwe Europese boekingen aangeboden. En de Amerikaanse muziekonderzoeker en keynote speaker Wayne Marshall legde tijdens het evenement contact met spreker DJ Chuckie en andere sleutelfiguren voor zijn langlopende wetenschappelijke onderzoek naar de Nederlandse wortels van internationaal toonaangevende clubmuziek.

De derde editie van Buma Rotterdam Beats zal wederom worden afgetrapt met de feestelijke uitreiking van de State Awards, het in de scene hoog aangeschreven prijzengala dat wordt gepresenteerd door BNN en Buma. Tevens zal de programmering ook ditmaal bestaan uit een bruisende combinatie van een industrieconferentie, een festival, een talentenprogramma en diverse randprogramma’s, waarbij de stad als geheel het podium vormt.

Buma Rotterdam Beats wordt georganiseerd door Stichting Rotterdam Beats, een initiatief van Buma en Nieuwe Oogst en mede mogelijk gemaakt door Sena. Voor uitgebreidere informatie over festival en conferentie, ook over de succesvolle vorige edities: www.buma-rotterdam-beats.nl

Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl