Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

November 2012

2

november
2012

Buma Rotterdam Beats maakt blokkenschema festival bekend

Hoe laat begint de show van hitrapper 2 Chainz? Welke aanstormende en gearriveerde nationale acts staan straks op het gratis toegankelijke buitenpodium op het Eendrachtsplein? En hoe laat start de nu al veelbesproken liveact van headliner Hudson Mohawke?

Op de website van Buma Rotterdam Beats kunnen bezoekers vanaf vandaag beginnen met het plannen van hun route langs de acht podia die op 15, 16 en 17 november een kwalitatief sterke voorhoede ontvangen uit de wereld van hiphop, r&b, soul, reggae en bass. Ook maakt de organisatie vandaag de programmering van het openbare buitenpodium op het Eendrachtsplein bekend. Daar staan op vrijdag 16 en zaterdag 17 november grote nationale acts als de populaire hiphopformatie HydroBoyz uit de Bijlmer en fenomeen Sjaak uit Amsterdam-Oost, met zijn ‘Strijder Systeem Showcase’. Er is een signeersessie met Hef uit Hoogvliet en er zijn optredens van bij het grote publiek nu nog minder bekende namen, zoals de net gedebuteerde Sevdaliza en de opkomende rapper Ronnie Flex.

Ook staat vanaf vandaag de programmering van ‘DJ Rob presents…Rotterdam Hardcore Beats’ online, een knallende avond in festivallocatie Worm met, naast een set van organisator en pionier in het gabber-genre DJ Rob zelf, ook snoeiharde beats van onder meer specialisten in ‘smerige dubstep’ Sinister Souls, collega-gabberpionier Ruffneck en brullende breakcore-act Bong-Ra. Ook de line-up van de kick-off-party direct na uitreiking van de State Awards op 15 november, waarmee het avondprogramma van Buma Rotterdam Beats aftrapt, staat online. In Vief en Vuig zijn onder meer optredens van Rotterdamse grimepioniers NoizBoiz, die op Buma Rotterdam Beats ook hun documentaire presenteren over de geschiedenis van grime in Nederland; grime-kampioenen Elijah & Skilliam uit Engeland; toonaangevende nationale reggae- en dancehall-dj Waxfiend en de Nederlandse grime-pionier Gomes.

Buma Rotterdam Beats werkt dit jaar voor het eerst met een blokkenschema, een direct gevolg van de forse nieuwe stap die de organisatie dit jaar zet. Met de ambitieuze line-up die het festival dit jaar presenteert, onderstreept de organisatie de ambitie uit te groeien tot hét Europese platform voor urban bass en beats. Met optredens van het 17-jarige supertalent Joey Bada$$ uit New York, dé hitrapper van dit moment 2 Chainz, electronic soul-belofte Syron uit Londen, de aanstormende Franse r&b-zanger en toetsenist Monsieur Nov, bass/trap-producer ELOQ uit Kopenhagen, nationale livesensaties als SKIP&DIE, Dope D.O.D. en Kraantje Pappie, de liveoptredens van Canadees Lunice en de Britse headliner Hudson Mohawke, én flitsende festivalspecials van feesten als Colors, Donuts en Jamrock, biedt het blokkenschema bezoekers een buitenkans om in één weekend op de hoogte te raken van de allerlaatste internationale trends in de popmuziek.

Bekijk het volledige blokkenschema hier.

Buma Rotterdam Beats vindt plaats op 15, 16 & 17 november en wordt georganiseerd door Stichting Rotterdam Beats, een initiatief van Buma en mede mogelijk gemaakt door Sena. Voor uitgebreidere programma-informatie over het festival en de bijbehorende zakenconferentie, en tickets: www.beats.nl.

Het festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl