Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Oktober 2013

3

oktober
2013

Buma Rotterdam Beats maakt festivalprogramma 4e editie bekend

Op de vierde editie van Buma Rotterdam Beats treedt dit najaar een bijzondere delegatie acts op uit het urban bass & beats-genre. Het festival in de havenstad toont de laatste muziektrends en presenteert uit alle hoeken van de wereld acts die op het punt staan door te breken en het genre nieuwe impulsen geven. Met exclusieve optredens in Nederland van onder anderen de innovatieve hiphopproducer Black Milk uit Detroit, het dit jaar definitief doorgebroken nationale supertalent rapper/zanger Mr. Probz, een van de populairste drum-‘n-bassduo’s van dit moment Camo & Krooked uit Wenen, en de snel opkomende rapper Rockie Fresh uit Chicago, van het platenlabel van Rick Ross, maakt Buma Rotterdam Beats het festivalprogramma van de vierde editie compleet.

Terwijl in Denemarken de electronic soul een nieuwe fase ingaat, meldt zich in de Verenigde Staten een openlijk homoseksuele rapper als boegbeeld van de populaire ‘queer rap scene’. Terwijl in Australië een geweldige band de nalatenschap van J Dilla nieuw leven inblaast, zet een duo in Londen de lijnen uit voor het post-dubsteplandschap. En terwijl producers in Nederland internationaal de popmuziek opschudden met opzwepende beats die putten uit alle genres tegelijk, pakt een nationale rapper een akoestische gitaar voor een definitieve zegetocht langs de hitlijsten. De overeenkomst tussen al deze acts: ze treden op tijdens Buma Rotterdam Beats, het sterk signalerende en veelzijdige muziekfestival dat dit jaar plaatsvindt op 14, 15 en 16 november op diverse locaties in de Rotterdamse binnenstad.

Naast Mr. Probz, Black Milk, Camo & Krooked en Rockie Fresh maakt de organisatie ook de komst bekend van: de populaire Zuid-Afrikaanse dj Black Coffee, de Antwerpse rapster met Congolese wortels Coely, garage-dj Chaiba, het Rotterdamse supertalent Gery Mendes, het Londens bassduo Snakehips, housevernieuwer Kyle Hall, Jeff Solo en de Londense zangeres Izzy Bizu.

Eerder al bevestigde de organisatie de komst van de absolute livesensatie van dit moment Hiatus Kaiyote uit Australië, Ryan Hemsworth uit Canada, ‘queer rapper’ Zebra Katz uit de VS, electronic soul-belofte Quadron uit Denemarken, post-dubstepsensatie Mount Kimbie uit Londen, S O H N, rapper Oddisee (met band), Roses Gabor, Boaz van de Beatz presents Nouveau Riche Music, Gorgon City, rappers Watsky en WAX, Sevdaliza, Pink Oculus, SirOJ (live), Maydien, Dream Koala, D E N A uit Duitsland, Maduk, Nicon, Samnesia, Crispy en Sevdaliza.

Buma Rotterdam Beats bestaat uit een dag- en avondprogramma. Overdag vindt een conferentie plaats voor internationaal industriepubliek en een uitgebreid programma voor nationaal talent, met workshops, interactieve Q&A’s, beats en demo pitches, netwerkmomenten en zakelijke panels. ’s Avonds presenteert het festival de nieuwste trends en bands en spraakmakende acts tijdens concerten, showcases en feesten. Passe-partouts en combitickets zijn verkrijgbaar via: www.beats.nl.

Buma Rotterdam Beats wordt georganiseerd door Stichting Rotterdam Beats. Voor uitgebreidere informatie over festival en conferentie, ook over de succesvolle vorige edities: www.beats.nl.