Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

September 2012

18

september
2012

Buma Rotterdam Beats maakt volledig avondprogramma bekend

Op 15, 16 en 17 november is de havenstad het podium van het grootste showcasefestival voor onder meer hiphop, r&b, soul, reggae en bass. Op zes podia in de stad treedt een uitvoerige delegatie aan van de belangrijkste acts in dit genre van dit moment. Andere nieuwe acts waar de organisatie van Buma Rotterdam Beats vandaag het programma mee compleet maakt, zijn: het vooruitstrevende Amerikaanse soulduo Georgia Anne Muldrow & Dudley Perkins; het nationale livesucces Kraantje Pappie uit Groningen; rauwe-soulgiganten The Excitements uit Barcelona; hiphopsoulact Full Crate & Mar uit Amsterdam; de Rotterdamse soulzanger en producer Phatt; het jonge Nederlandse beats-talent Posij; dubstep/electronic-rockformatie Modestep uit Londen; de Franse r&b-zanger en toetsenist Monsieur Nov; nationale dubstep-dj Nicon; de opkomende bass/trap-producer ELOQ uit Kopenhagen, Belgische dubsteppers AKS en het explosieve DJ Rob presents Rotterdam ‘Hardcore’ Beats.

In de avondprogrammering van Buma Rotterdam Beats vinden diverse festivalspecials plaats van feestorganisaties die in het clubcircuit toonaangevend zijn voor het genre. Zo staan de eerder bevestigde headliner Hudson Mohawke (live, UK), Jameszoo (NL), Machinedrum (US), Lil Silva (UK) en Cinnaman (NL) op de speciale BRB12-editie van Colors. De geboren Canadees DJ A-Trak (helft van Duck Sauce en muzikaal partner van Kanye West) en dj’s Djoevenile, Ray Escobar en Slick draaien op de BRB12-editie van Donuts. En dj’s Waxfiend en Jah treden aan op de BRB12-editie van Jamrock. Eerder al bevestigde de organisatie tevens de komst van: Lunice (Canada, live), Dope D.O.D. (NL), Pac Div (US)SKIP&DIE (NL), Hopsin (US) en Nick Waterhouse (US).

‘Het is een goed teken voor de groei van Buma Rotterdam Beats dat we nu artiesten kunnen bevestigen die in hun genre tot de absolute voorhoede behoren,’ zegt festivaldirecteur Roger Brouwn. ‘Dat wilden we tijdens de eerste twee edities al en je ziet dat we meer en meer onder de aandacht komen bij nationale en internationale boekers en agenten. Dat we nu met 2 Chainz de belangrijkste hitrapper van de Verenigde Staten hebben tijdens zijn eerste bezoek aan Europa maar ook exclusief Joey Bada$$, hét grote opkomende raptalent uit dezelfde scene, laat de breedte van onze ambitie zien.’ De persoonlijke favoriet van Brouwn is de Brit Hudson Mohawke, die met een unieke liveset komt. ‘Hij is denk ik de hotste producer van dit moment in de crossover-hoek tussen hiphop en elektronische muziek. Ik verwacht dat hij volgend jaar een van de grote festivalacts en producers wordt en ben ontzettend blij dat wij zijn live-act nu al kunnen presenteren.’

Buma Rotterdam Beats zoekt in de programmering naar een mix van nieuw talent dat nu nog niet altijd even bekend is, maar dat volgens Brouwn tot de namen behoort die het genre in de toekomst kleur kunnen gaan geven. ‘Zoals het 19-jarige talent Syron uit Londen, of de in Vietnam geboren Monsieur Nov uit Frankrijk. En we presenteren een sterke lichting Nederlandse acts, waaronder SKIP&DIE en Dope D.O.D, die al veel bewerkstelligen over de grens en zich bij ons hopelijk nog wat extra in de kijker kunnen spelen bij de vele internationale bezoekers die we dit jaar op ons festival zullen verwelkomen.’

Naast het veelbelovende avondprogramma bestaat Buma Rotterdam Beats ook uit de uitreiking van de in de scene hoog aangeschreven State Awards op 15 november en een tweedaagse zakenconferentie op 16 en 17 november, inclusief het talentenprogramma Next Beats; met als eerder bekendgemaakte keynote sprekers o.a. speciale gast Shaggy, de reggaesuperster uit Jamaica; Riggs Morales, vicepresident Artists & Relations bij Eminem’s platenmaatschappij Shady Records; de Jamaicaanse dancehallpionier Cleveland ‘Clevie’ Browne en vele anderen.

Voor het avondprogramma van Buma Rotterdam Beats worden in aanloop naar deze veelbelovende derde editie nog een zeer gelimiteerd aantal passe-partouts beschikbaar gesteld. Daarnaast zijn er vanaf vrijdag 21 september losse tickets te koop voor de verschillende optredens via de website van Buma Rotterdam Beats en bij alle Free record Shops. Conferentiebezoekers kunnen tevens een all inclusive ticket kopen dat drie dagen lang toegang geeft tot alle onderdelen van BRB 2012: State Awards, zakenconferentie, talentenprogramma Next Beats en het volledige festivalprogramma.

Voor uitgebreidere programma-informatie over festival en conferentie, en tickets: www.buma-rotterdam-beats.nl.

Buma Rotterdam Beats vindt plaats op 15, 16 & 17 november en wordt georganiseerd door Stichting Rotterdam Beats, een initiatief van Buma en mede mogelijk gemaakt door Sena.

Het festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl